Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri

Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Maisemakuva Lappajärveltä -kesäkuvakisan voittajat on palkittu

Jarmo Ojajärven voittajakuva Isosaapasnevasta.

Kesäisen maisemakuvakisan Lappajärveltä järjestivät yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piiri ja Järviseudun ympäristöyhdistys Kotikontu ry. Kilpailun aiheena ja tarkoituksena oli kuvata joko maisemakuvia tai eläinkuvia Lappajärvellä, Euroopan suurimman kraatterijärven rannoilla.

Taustana kuvakisaan oli maisema ja sen mahdollinen tuleva muutos. Etelä-Pohjanmaan maakuntajärven Lappajärven koillissektoriin ollaan kaavoittamassa Lappajärven kunnan toimesta massiivista tuulivoima-aluetta Iso-Saapasnevalle, jossa on tavattu myös monia uhanalaisia eläinlajeja. Valokuvakilpailulla oli tarkoitus tuoda esille niitä luonto- ja maisema-arvoja, jotka häviävät pysyvästi, jos kaavoitettava tuulivoimala-alue annetaan toteutua.Kisaan osallistuttiin kaikkiaan 89 kuvalla joista valittiin kaksi voittajaa.

Kilpailun tuomareina toimivat Esa Siltaloppi Vaasasta sekä Benjam Pöntinen Lapualta. Loistokkaita kuvia useita ja tuomaristo antoikin useille kuville ”erikoismainintoja”, joiden joukosta valikoitui sitten kaksi voittajaa.

Kilpailun voitti Jarmo Ojajärvi kuvalla Isosaapasneva. Tuomarien arvostelussa mainitaan mm. Hieno kesäilta suomalaisessa järvimaisemassa. Erikoisen rohkea rajaus jossa aurinko on jätetty äärioikelle, hieman epäsymmetrinen, mutta ehkä juuri sen takia myös
herättää kiinnostuksen itse kuvaan.

Toiseksi tuli Sointu Ketola kuvalla Molskis, Nissinranta elokuussa. Arvosteluissa mainittiin mm. Hieno idea ottaa kuva illanruskossa. Kuva symbolisoi hyvin Lappajärven syntyä, ajatusta herättävä ja vaikuttava kesäinen kuva.


Sointu Ketolan voittajakuva ”Molskis”.

Voittajat palkittiin keskiviikkona 11.12 Lapualla pidetyssä piirin syyskokouksessa, jossa nähtiin myös Benjam Pöntisen kuvaesitys Lapua maisemakuvissa – valokuvaajan uuden kirjan teeman mukaisesti.

Kuvakisan voittajat Jarmo Ojajärvi ja Sointu Ketola sekä luontokuvaaja ja kisan toinen tuomari Benjam Pöntinen.