Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjanmaan piiri

Pohjanmaa
Navigaatio päälle/pois

Tea Karvisen Kan­sal­lis­puis­toil­ta Kauhajoella ja Perhossa

Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen on retkeillyt ja valokuvannut kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa eri vuodenaikoina yhteensä yli 700 päivänä vuodesta 2010 lähtien. Hän on myös haastatellut toistasataa puistojen hoitajaa ja muuta asiantuntijaa. Kokemuksistaan ja kuvistaan Tea kokosi elävän ja erilaisen kansallispuistokirjan. Tule Tean kanssa matkalle Suomen kansallispuistoihin Luontoiltaan

Pohjanmaan tilaisuudet:

– Kauhajoen kirjasto/Panula-Opiston musiikkisali maanantaina 30.9. klo 18.00 alkaen.
– Perhon kunnanvirasto/Haanensali keskiviikkona 2.10. kello 18 alkaen. 

Tea Karvisen kansallispuistokierros oli äärimmäisen tehokas ja tarkkaan suunniteltu. Hän kutsui jokaisen kansallispuiston asiantuntijoita mukaan retkilleen ja samalla haastatteli heitä. Lopputuloksena on huiman kauniita
kuvia ja koskettavia tarinoita sisältävä kirja, joka julkaistiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Suomi ansaitsee hienot kansallispuistonsa ja puistot hienon kirjan niistä kertomaan. Jokaiseen kansallispuistoon liittyy Tean omakohtaisia kokemuksia ja ennen kuulemattomia tarinoita.

Lukijalle puistot näyttäytyvät ainutlaatuisina.
”Tämä valokuva- ja tietokirja on seitsemän vuoden työn tulos. Kirjan tekeminen vaati yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää, yhteensä yli 700 kansallispuistossa vietettyä päivää, paljon tietokoneella istumista, hyvin aikaisia herätyksiä sekä satoja haastatteluja ja kyselyitä. Henkisesti matka on ollut hieno, fyysisesti sekä rakas että raskas. Mutta ilo on ollut aina läsnä, ja kirjan sivuilta selviää, mitä sain vastineeksi” kirjoittaa Tea Karvinen kirjansa saatesanoissa.

Tervetuloa luontoiltaan kansallispuistojen kiehtovaan maisemaan!

Linkit tilaisuuksien Facebook-tapahtumasivuille:
Kauhajoki 30.9.2019 https://www.facebook.com/events/1273260066189871/
Perho 2.10.2019  https://www.facebook.com/events/515884799166552/