Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Vuohisaari

Vuohisaari on Pirkanmaan piirin vuonna 1991 perinnöksi saama saari, jolla on vanha, vaatimaton, mutta tunnelmallinen mökki, sauna ja muutamia piharakennuksia. Aili Kyllikki Jalavan (1910-1991) viimeinen tahto oli, että Vilppulan Vuohisaari ja viereinen Kuoreveden Kotiranta -tilat tulevat pirkanmaalaiselle luontoväelle ja että saari säilyy mahdollisimman luonnontilaisena. Nyttemmin se onkin suojeltu lakisääteisenä luonnonsuojelualueena, samoin kuin mantereen puoleinen Kotiranta.

Vuohisaaren mökki, kuva: Marjo Niemenmaa

Saarimökki sijaitsee 6 km:n päässä Mäntästä Oriveden suuntaan, Kotkansalmen levähdyspaikan lähellä Kuoreveden Vuohiselällä. Orivedeltä matkaa kertyy noin 40 kilometriä. Soutumatka mantereelta saareen on noin 500 metriä.

Pirkanmaan piiri vuokraa Vuohisaarta Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenille.

 

Vuokraustilanne

Vuohisaaren vuokrakausi on 1.6.–15.9.2024.
Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy klo 14.

HUOM! Saaressa ei ole (valitettavasti) enää vuosiin pesinyt viirupöllöä, joten mökkiä voi käyttää jo kesäkuun alussakin.

Varattuna ovat seuraavat ajat (varauksen alku klo 14–varauksen loppu klo 14):

20.6–30.6.
2.–4.7
7.–14.7.
19.–21.7.
22.–27.7.
29.7.–4.8.
5.–11.8.
16.–20.8.
21.–26.8.
13.–15.9.

Päivitetty 2.7.24.

(Varatut ajat ilmoitetaan kuten esim. hotelleissa, alkupvm–loppupvm. Esim. varaus 3.–4.6. tarkoittaa yhden vuorokauden vuokrausta, joka alkaa 3.6. klo 14 ja päättyy 4.6. klo 14.)
(Kun uusia varauksia tulee, ne päivitetään kerran viikossa. Jos uusia varauksia ei ole tullut, sivua ei päivitetä.)

Kuva: Kaija Helle

AJANKOHTAISTA VUODELLE 2024

Vuohisaaren vuokrausasioissa, ota ystävällisesti yhteyttä Sirpa Niemiseen. Varaussähköpostia tarkistetaan viikoittain, ei päivittäin:

sirpa.nieminen@sll.fi.

******

Vuokrausehdot – päivitetty 3.4.2024

● Vuokraajan on oltava Luonnonsuojeluliiton jäsen. Ilmoita minkä paikallisyhdistyksen jäsen olet, kun teet varauksen, kiitos.
● Varauksia voi tehdä 1.1. alkaen saman vuoden sesonkiin.
● Vuohisaari on luonnonsuojelualue ja suojeluperiaatteita on noudatettava, kuten liikkuminen vain polkuja pitkin. Periaatteet kerrotaan tarkemmin Vuohisaaren infopaketissa, jonka vuokraaja saa sähköpostitse.
● Mökille ei ole esteetöntä kulkua ja saareen kuljetaan soutuveneellä.
● Saareen ei saa tuoda eläimiä.
● Ilmoita heti piirille, jos huomaat saaressa vahinkoja tai vikoja.

Varauksen maksu ja mahdollinen peruuntuminen
● Laskun eräpäivä on aina maanantai, 2–3 viikkoa ennen varausajankohtaa.
● Vuokraustoiminta tuottaa paljon työtä ja sitä koetetaan minimoida. Jotta päivä- ja viikkovuokraus olisi jatkossakin mahdollista vähävaraisille ja mökittömille luonnonystäville, pyydämme maksamaan laskun heti varatessa (jos mahdollista).
● Piirillä on oikeus perua varaus, mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä. Mikäli vuokrausajankohtaan on alle kaksi viikkoa varauksen tekemisestä, lasku tulee seuraavalle maanantaille.
● Jos vuokraus peruuntuu, maksusta pidätetään aina 20%. Loppu (80%) palautetaan vain erikoistapauksissa, lähinnä jos äkillinen sairastuminen estää mökille menon. Jos sairastut perillä Vuohisaaressa, maksuja ei palauteta.

● Mikäli haluamasi ajankohta on jo varattu, voit tehdä varauksen peruutuslistalle.
● Piiri voi perua varauksen ylivoimaisen esteen vuoksi, jolloin asiakas saa maksamansa vuokran takaisin kokonaisuudessaan.Vuokran suuruus 2024:
45 euroa/vrk
270 euroa/viikko (7 vrk)

HUOM! Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy aina klo 14
(Varatut ajat ilmoitetaan kuten esim. hotelleissa, alkupvm–loppupvm. Esim. varaus 3.–4.6. tarkoittaa yhden vuorokauden vuokrausta, joka alkaa 3.6. klo 14 ja päättyy 4.6. klo 14.)

Toiminta

Metsiä, soita, vesistöjä, perinnemaisemia, kaupunkiluontoa - ja paljon muuta Pirkanmaan luonto on monipuolista. Maakunnassa yhdistyvät eteläinen…

Lue lisää

Kannanotot

Kannanotot 2024 31.5. Tampereen kaupungille aloite Kauppi-Niihaman arvokkaan metsäalueen suojelusta yhdessä seuraavien kanssa: Luontoliiton…

Lue lisää

Päätöksenteko

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry. on Suomen luonnonsuojeluliiton alueellinen järjestö, johon kuuluu 16 paikallisyhdistystä.…

Lue lisää

Hankkeet

[caption id="attachment_1292" align="alignnone" width="1024"] Kuva: Arja Kärkkäinen, Luonnonsuojeluliitto[/caption]

Lue lisää