Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Vuohisaari

Vuohisaari on Pirkanmaan piirin vuonna 1991 perinnöksi saama saari, jolla on vanha, vaatimaton, mutta tunnelmallinen mökki, sauna ja muutamia piharakennuksia. Aili Kyllikki Jalavan (1910-1991) viimeinen tahto oli, että Vilppulan Vuohisaari ja viereinen Kuoreveden Kotiranta -tilat tulevat pirkanmaalaiselle luontoväelle ja että saari säilyy mahdollisimman luonnontilaisena. Nyttemmin se onkin suojeltu lakisääteisenä luonnonsuojelualueena, samoin kuin mantereen puoleinen Kotiranta.

Vuohisaaren mökki, kuva: Marjo Niemenmaa

Saarimökki sijaitsee 6 km:n päässä Mäntästä Oriveden suuntaan, Kotkansalmen levähdyspaikan lähellä Kuoreveden Vuohiselällä. Orivedeltä matkaa kertyy noin 40 kilometriä.

Pirkanmaan piiri vuokraa Vuohisaarta Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenille.

Vuokraustilanne

Kuva: Kaija Helle

Vuohisaaren sesonki vuonna 2021 on 23.5.-20.9. Varauksia voi tehdä 1.1. alkaen. Varaa siis oma aikasi nyt – nopeat syövät hitaat!

Kesälle 2021 tällä hetkellä vapaana olevat ajat:

22.-23.8. (1 vuorokausi)

25.-27.8. (2 vuorokautta)

29.8. -3.9.

5.-10.9.

12.-17.9.

HUOM! Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy aina klo 14 (eli maanantain varaus koskee ma-ti -yötä jne.)

(Päivitetty 2.8.2021.) 

Vuokrausehdot

● Asiakkaan on oltava Luonnonsuojeluliiton jäsen
● Varauksia voi tehdä 1.1. alkaen saman vuoden sesonkiin
● Varaukset tehdään ilmoittautumisjärjestyksessä
● Koko varaus on maksettava kerralla ja eräpäivään mennessä. Eräpäivä on aina vähintään kaksi viikkoa ennen varauksen alkua. Jollei maksua ole suoritettu vähintään viikkoa ennen varausta, piirillä on oikeus perua kyseinen varaus.
● Asiakkaalla on mahdollisuus perua varaus vähintään viikko ennen varauksen alkua
● Jos vuokraus peruuntuu, palautetaan vuokra ainoastaan erikoistapauksissa. Tällaisia erikoistapauk​ sia ovat esim. äkilliset sairastapaukset, mutta ei sääolosuhteet, unohdus tai päällekkäiset menot. ​ Kesken varauksen tapahtuneissa sairastapauksissa vuokraussummaa ei enää hyvitetä. Huomioithan varausta tehdessäsi, että mökillä ei ole esteetöntä kulkua ja saareen kuljetaan soutuveneellä. Vaikeakulkuisuus ei ole vuokran palauttamisperuste.
● Varsinaisten varausten lisäksi varauksia voi tehdä myös peruutuslistalle. Peruutuslistalle voi tulla varausmahdollisuuksia alle viikon varoajalla, jolloin varaus maksetaan heti varauksesta sovittaessa, ennen vuokrausaikaa.
● Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, voi piiri perua varauksen. Tällöin asiakas saa maksamansa vuokran takaisin kokonaisuudessaan.
● Asiakas on velvollinen korvaamaan piirille vahingon, jonka hän on aiheuttanut mökille, sen pihapiirille tai irtaimistolle.
● Asiakkaan on ilmoitettava heti piirille, jos huomaa saaressa vahinkoja tai vikoja.
● Asiakkaan tulee noudattaa luonnonsuojelualueen periaatteita, jotka kerrotaan tarkemmin Vuohisaaren infopaketissa.

Varausehdot astuvat voimaan heti varauksen tekohetkellä ja niitä sovelletaan asiakkaan ja palveluntarjoajan väliseen sopimussuhteeseen.​ ​ Tekemällä varauksen asiakas vakuuttaa tutustuneensa näihin varausehtoihin ja hyväksyy nämä varausehdot.

Vuokran suuruus 2021:
40 euroa/vrk
240 euroa/viikko (7 vrk)

HUOM! Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy aina klo 14 (eli maanantain varaus koskee ma-ti -yötä jne.)

Ohjeita mökin käyttäjälle löydät täältä.

Kysy Vuohisaaresta tai tee varaus: pirkanmaa@sll.fi tai puhelimitse 040 930 4118/Sari Hämäläinen (jos puhelimeen ei vastata, jätä viesti).

Toiminta

Metsiä, soita, vesistöjä, perinnemaisemia, kaupunkiluontoa - ja paljon muuta Pirkanmaan luonto on monipuolista. Maakunnassa yhdistyvät eteläinen…

Lue lisää

Kannanotot

Kannanotot 2021

Lue lisää

Päätöksenteko

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry. on Suomen luonnonsuojeluliiton alueellinen järjestö, johon kuuluu 16 paikallisyhdistystä.…

Lue lisää

Hankkeet

[caption id="attachment_1292" align="alignnone" width="1024"] Kuva: Arja Kärkkäinen, Luonnonsuojeluliitto[/caption]

Lue lisää