Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Vuohisaari

Vuohisaari on Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin vuonna 1991 perinnöksi saama saari, jolla on vanha, vaatimaton, mutta tunnelmallinen mökki, sauna ja muutamia piharakennuksia. Aili Kyllikki Jalavan (1910-1991) viimeinen tahto oli, että Vilppulan Vuohisaari ja viereinen Kuoreveden Kotiranta -tilat tulevat pirkanmaalaiselle luontoväelle ja että saari säilyy mahdollisimman luonnontilaisena. Nyttemmin se onkin suojeltu lakisääteisenä luonnonsuojelualueena, samoin kuin mantereen puoleinen Kotiranta.

Vuohisaaren mökki, kuva: Marjo Niemenmaa

Saarimökki sijaitsee 6 km:n päässä Mäntästä Oriveden suuntaan, Kotkansalmen levähdyspaikan lähellä Kuoreveden Vuohiselällä. Orivedeltä matkaa kertyy noin 40 kilometriä.

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri vuokraa Vuohisaarta Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenille.

Vuokraustilanne

Kuva: Kaija Helle

Vuohisaaren sesonki vuonna 2020 on 1.6.-20.9. Varauksia voi tehdä 1.1. alkaen. Varaa siis oma aikasi nyt – nopeat syövät hitaat!

Seuraavat ajankohdat ovat jo varattuja:
5.6.
19.-20.6.
26.-27.6.
6.-21.7.
30.7.-2.8.

HUOM! Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy aina klo 14 (eli maanantain varaus koskee ma-ti -yötä jne.)

(Päivitetty 16.3.2020.)

Vuokrausehdot

  • Vuokraajan on oltava Suomen luonnonsuojeluliiton jäsen.
  • Saarta vuokrataan toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun asti.

Vuokran suuruus 2020:
40 euroa/vrk
240 euroa/viikko (7 vrk)

HUOM! Vuokrausvuorokausi alkaa ja päättyy aina klo 14 (eli maanantain varaus koskee ma-ti -yötä jne.)

Vuokralaiselle lähetetään sähköpostitse lasku, joka on maksettava Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin tilille FI20 4108 0010 3856 18 (BIC: ITELFIHH) viimeistään viikkoa ennen vuokrausaikaa (tai eräpäivään mennessä).
Jos vuokraus peruuntuu, maksu palautetaan ainoastaan erikoistapauksessa.

Ohjeita mökin käyttäjälle löydät täältä.

Saapumisohje

Orivesi-Mänttä-tieltä nro 58 Tampereen suunnasta tultaessa käännytään pienen sillan jälkeen vasemmalle Vuohiseläntielle. Sitä kuljetaan noin 150 metriä ja käännytään vasemmalle pikkutielle. Tätä edetään jälleen noin 150 metriä, kunnes vasemmalla näkyy autotalli. Sen eteen voi jättää auton. Autotallin vasemmalta puolelta lähtee polku venerantaan.

Soutumatkaa on noin 500 metriä – Vuohisaari näkyy venerannasta katsoen oikealla. Huvila ja talousrakennukset ovat saaren länsipäässä, sauna itäpäässä. Veneellä kannattaa kiertää saaren pohjoispuolelle (eli tulosuunnasta katsottuna ”taakse”), jossa mökin lähellä on paras rantautumispaikka.

Paikalle pääsee myös bussilla: lähin pikavuoropysäkki (Hietala) on Mäntän sairaalan tienhaarassa, mistä matkaa Vuohiseläntien autotallille kertyy vajaat 2 km. Vakiovuorot ajavat nykyisin Mänttään Vilppulan kautta.

Kysy Vuohisaaresta tai tee varaus:

  • jäsensihteeri Marjo Niemenmaa 040 515 4557 (jos puhelimeen ei vastata, jätä viesti), pirkanmaa@sll.fi

Toiminta

Metsiä, soita, vesistöjä, perinnemaisemia, kaupunkiluontoa - ja paljon muuta Pirkanmaan luonto on monipuolista. Maakunnassa yhdistyvät eteläinen…

Lue lisää

Kannanotot

Kannanotot 2020

Lue lisää

Päätöksenteko

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry. on Suomen luonnonsuojeluliiton alueellinen järjestö, johon kuuluu 16 paikallisyhdistystä.…

Lue lisää

Hankkeet

[caption id="attachment_1292" align="alignnone" width="1024"] Kuva: Arja Kärkkäinen, Luonnonsuojeluliitto[/caption]

Lue lisää