Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Ym­pä­ris­tö­pal­kin­to Petri Keto-Tokoille metsäluonnon monimuotoisuuden edistämisestä

Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piirin ympäristöpalkinto on myönnetty Petri Keto-Tokoille keskiviikkona 30. päivä maaliskuuta piirin kevätkokouksessa. Keto-Tokoi alusti pääkirjasto Metsossa järjestetyssä tilaisuudessa yleisölle aiheesta metsiensuojelun ja metsäluonnonhoidon kehittämistarpeet.

Petri Keto-Tokoi on opettaja ja tietokirjailija. Koulutukseltaan hän on maa- ja metsätalouden maisteri ja metsänhoitaja, joka työskentelee metsäekologian lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opetustyönsä Keto-Tokoi perustaa vankkaan asiantuntemukseen metsäekologiasta, monitavoitteisesta metsänhoidosta ja luonnonsuojelusta. Keto-Tokoi on ollut mukana myös monissa metsäalan työryhmissä metsäekologian asiantuntijana. 

Petri on toiminut metsiensuojelun edelläkävijänä pysyen kannanotoissaan rohkeana toisinaan ajan hengen vastaisestikin. Hänen pitkäjänteinen työ suomalaisen metsäluonnon hyväksi on ehdottomasti palkitsemisen arvoinen saavutus”, totesi piirin puheenjohtaja Antti Virnes palkintoa luovuttaessaan.

Tietokirjailijana Keto-Tokoi muuttaa taitavasti tutkimustiedon helposti luettavaan muotoon: Keto-Tokoin kirjat ovat lahjoja Suomen metsäluonnon ystäville. Kirjallinen ilmaisu on kaunista ja voimakasta, julistamatonta mutta vakuuttavaa. 

Keto-Tokoin ja Luonnonvarakeskuksen tutkijan Juha Siitosen teokselle Puiden asukkaat myönnettiin ansaitusti maaliskuussa Vuoden tiedekirja -palkinto. Palkinnon myönsi Suomen tiedekustantajien liitto yhdessä Tieteellisten seurain valtuuskunnan kanssa. Palkintoraati piti kirjaa ainutlaatuisena ja seikkaperäisenä tietopakettina suomalaisesta metsästä ja luonnosta. 

Kuvia ladattavissa tästä linkistä (kuvat: SLL Pirkanmaa).

 

Lisätietoja:
Anne Hirvonen, aluesihteeri
Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry.
pirkanmaa@sll.fi / 045 233 6356
www.sll.fi/pirkanmaa
www.facebook.com/sllpirkanmaa