Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton kultainen ansiomerkki eme­ri­tuspro­fes­so­ri Heikki Toivoselle

Heikki Toivonen Kangasalta on saanut Suomen luonnonsuojeluliiton kultaisen ansiomerkin SLL Pirkanmaan piirin kevätkokouksessa Tampereella keskiviikkona 30. päivä maaliskuuta. Merkki on tunnustus merkittävästä toiminnasta luonnon- ja ympäristönsuojelun edistämiseksi ja pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä Luonnonsuojeluliitossa.

Heikki Toivosella on takanaan pitkä ja ansiokas virka- ja tutkijanura luonnonsuojelun kentällä. Helsingin ja Turun yliopistojen tutkimus- ja opetustehtävien lisäksi hän toimi lähes kaksikymmentä vuotta professorina ja johtajana Suomen ympäristökeskuksessa. Jo ympäristöhallinnon varhaisvuosina Toivonen toimi useita vuosia Hämeen läänin ympäristönsuojelun tarkastajana. Myös Yleisradion Luontoillassa häntä on kuultu asiantuntijana.

“Heikki on ansiokkaalla tavalla edistänyt luonnonsuojelutyötä niin virkaurallaan kuin järjestötyössä. Heikin erityisenä ansiona ovat ystävällisyys, arvostava kohtaamisen kyky sekä vahva näkemyksellisyys ja asiantuntemus, joita hän jakaa rauhallisella tavalla myös nuoremmille toimijoille”, piirin puheenjohtaja Antti Virnes kuvailee.

Toivosen Pirkanmaan luontoa koskevia tutkimushankkeita ovat olleet muun muassa Virtain laaja ja kattava metsälehmuskartoitus sekä Tampereen seudun pikkujärvien kasvillisuuden ja kasviston muutosten seuranta, jota hän on jatkanut eläkkeellä ollessaankin. Toivonen on toiminut myös oppaana lukuisissa tapahtumissa ja osallistunut aktiivisesti yhdistystoimintaan niin paikallistasolla Kangasalan luonto ry:ssä kuin maakuntatasolla Pirkanmaan piirissä.

“Voin vain todeta, että luonnonsuojelujärjestöissä toimiminen on oivallinen tapa jatkaa luonnonsuojelutyötä ja pysyä aktiivisena myös työuran jälkeen”, huomionosoituksesta otettu Toivonen sanoi.

 

Avauskuva: Keskellä Luonnonsuojeluliiton kultaisella ansiomerkillä palkittu Heikki Toivonen, vasemmalla Kangasalan luonto ry:n puheenjohtaja Markku Välimaa ja oikealla SLL Pirkanmaan puheenjohtaja Antti Virnes.

Kuvia ladattavissa tästä linkistä (kuvat SLL Pirkanmaa).

 

Lisätietoja:
Anne Hirvonen, aluesihteeri
Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri ry.
pirkanmaa@sll.fi / 045 233 6356
www.sll.fi/pirkanmaa
www.facebook.com/sllpirkanmaa