Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Ym­pä­ris­tö­pal­kin­to Jukka Ruutiaiselle metsäluonnon hyväksi tehdystä työstä

SLL:n Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin vuoden 2016 ympäristöpalkinto on myönnetty Jukka Ruutiaiselle. Hän on tehnyt vuosikausia esimerkillistä työtä metsäluonnon ja metsiensuojelun hyväksi.

Jukka Ruutiainen työskentelee metsäluontoneuvojana Suomen metsäkeskuksen läntisellä palvelualueella. Hän on kunnostautunut erityisesti metsiensuojelun edistämisessä METSO-ohjelman puitteissa. Ruutiainen on ollut ratkaisevassa roolissa lukuisten metsäkohteiden suojelussa olemalla aktiivisesti yhteydessä maanomistajiin ja kertomalla suojelumahdollisuuksista sekä arvioimalla metsiä suojelupäätösten pohjaksi.

– Jukka Ruutiainen on metsiensuojelun huipputekijä, joka työskentelee metsäluonnon hyväksi suurella sydämellä. Hänellä on mahtava tietomäärä, maasto-osaaminen ja sosiaaliset taidot. Jos hänen kaltaisiaan olisi enemmän, metsiensuojeluasiat olisivat paljon paremmalla tolalla niin Pirkanmaalla kuin muuallakin Suomessa, sanoo luonnonsuojelupiirin puheenjohtaja Larissa Heinämäki.

Jukka Ruutiainen ja luonnonsuojelupiiri ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2009 alkaen muun muassa metsiensuojeluun ja METSO-ohjelmaan liittyvässä tiedotuksessa.

– Ruutiaisen kanssa on ilo tehdä yhteistyötä. Hän suhtautuu avoimesti ja ennakkoluulottomasti kaikkiin tahoihin, jotka toimivat metsäasioiden parissa, Heinämäki toteaa.

Luonnonsuojelupiiri myöntää ympäristöpalkinnon henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut luonnon- tai ympäristönsuojelun saralla.

 

Lisätietoja:
Larissa Heinämäki, puheenjohtaja, SLL:n Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry., p. 040 776 2797, larissa.heinamaki(at)phpoint.fi
Juho Kytömäki, aluesihteeri, SLL:n Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry., p. 040 515 4557, pirkanmaa(at)sll.fi
Jukka Ruutiainen, p. 040 530 6721, jukka.ruutiainen(at)metsakeskus.fi

Kunniakirja Jukka Ruutiaiselle