Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

 Suomen Luonto 2100 – mitä tapahtuu lähiluonnossa?

Keski-Uudenmaan luonnonsuojeluyhdistykset järjestivät yhteisen tapahtuman laiantaina 2.3. klo 13-15 Järvenpäätalon Juhani Aho -salissa.

Suomen ympäristökeskuksen tutkija Harri Myllyniemi toivotti tilaisuuden osallistujat tervetulleiksi.

Ympäristöpäällikkö Paloma Hannonen Suomen luonnonsuojeluliitosta (SLL) kertoi liiton tämän vuoden lähiluontoteemasta. Paikallisyhdistysten työssä lähiluonto on aina tärkeä aihe. Lähiluonto on tärkeä myös ihmisten terveyden ylläpitämisessä. Suomen tasolla SLL osallistuu mm. lainsäädännön kehittämiseen. SLL on kansalaisjärjestö, jossa päätökset tehdään paikallistasolla. Työtä tehdään pääasissa vapaaehtoisesti ja yhteistyössä eri tahojen kanssa. Liitto on puolustanut luontoa jo 85 vuotta. (tiivistelmä Paloman esityksestä ). 

Tietokirjailija ja meteorologi Kerttu Kotakorpi piti esityksen ilmaston vaikutuksesta lähiluontoon otsikolla ”Suomen luonto 2100 – näin muuttuva ilmasto näkyy lähiluonnossa” (tiivistelmä Kertun esityksestä ).

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Ursula Immonen toi terveiset piirin 50. juhlavuoden terveiset. Väkimäärältään seutu on Suomen tihein ja alueella on myös eniten jäseniä. Paikallisyhdistyksiä Uudellamaalla on 25. Piirissä on kaksi osa-aikaista työntekijää, mutta valtaosa työstä tehdään vapaaehtoisvoimin. Uudellamaalla on kaksi isoa luonnonhoitohanketta, jotka suojelevat perinnemaisemaa ja edistävät kestäviä elämäntapoja. Paikallisen luontotiedon välittäminen kuntien virkamiehille ja kaavoittajille on tärkeää, esimerkiksi kaavoituksiin vaikuttamiseksi etukäteen. Ursula kertoi myös luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin 50-vuotisjuhlavuoden terveiset. 

Kuvassa tilaisuuden osallistujia