Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Syksy on suojelun kulta-aikaa

Kuva: Ari-Pekka Auvinen

Syksy on suojelun kulta-aikaa, kertoo Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg säätiön uutiskirjeessä. Nurmijärven Luonto on yksi Luonnonperintösäätiön kummeista ja Ikimetsän ystävistä. Luonnonperintösäätiö osti viime vuonna suojelualueeksi luonnonsuojelullisesti arvokkaan metsäalueen Nurmijärven Parkkimäestä. Kunnan keskustan läheisyydessä olevan metsäalueen pinta-ala on 5,6 hehtaaria. Parkkimäen suojelualueella sijaitsee myös Nurmijärven kunnan ulkoilureittejä. Säätiön suojelualueellakin saa edelleen ulkoilla, mutta siellä ei ole tarkoitus laajentaa reittiverkostoa, sillä alueen luonnonarvot eivät kestä laajempien ulkoilijamäärien mahdollisesti aiheuttamaa maaston kulutusta.

Nurmijärven Luonto järjesti 11.6.2023 ohjatun retken Parkkimäen suojelualueelle https://www.sll.fi/nurmijarvi/2023/06/08/luontokavely-kirkonkylan-parkkimaessa/

Parkkkimäen luonnonsuojelualue Luonnonperintösäätiön verkkosivuilla

Lue Luonnonperintösäätiön uutiskirje marraskuu 2023 tästä.