Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Syksyinen retki Matkunsuolla

Retkeilimme sunnuntaina 1.10. syksyisellä Matkunsuon suojelualueella klo 10 – 12.30. Kuljimme rauhalliseen tahtiin noin 4 km matkan pysähdellen ja kuunnellen suon tarinaa. Tämä suojeltu keidassuo on säilynyt luonnontilaisena polkuja ja uimaportaita lukuun ottamatta. Syksyn ruskaa löytyi jo rahkasammaleista, karpalot olivat jo lähes kypsiä. Lammen rannalla kasvaa myös suomyrttiä ja harvinaista vaiveroa. Yllätykseksemme kantarellejakin löytyi, ja suokukka, joka normaalisti kukkii toukokuussa, oli sekaisin aikataulusta. Hömötiainen kävi meitä tervehtimässä. Oppaanamme toimi Anmari Turunen alias LuontoAmma.

Facebookissa: https://www.facebook.com/nurmijarvenluonto/