Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Liput salkoon Suomen luonnon kunniaksi!

Kuva: Wikimedia

Elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. juhlitaan Suomen luontoa. Tänä vuonna päivä on ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä, ja Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnolleen. Kansalaisia innostetaan liputtamaan Suomen luonnolle, ja luonnon oman juhlapäivän virallisesta lipunnostosta vastaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen Suomen luontokeskus Haltiassa popkanteletar Ida Elinan siivittämänä.

Suomen luonnon päivää juhlitaan joka vuosi elokuun viimeisenä lauantaina. Tämä vuonna päivä saa pysyvän lipun kuvan almanakkaan ja vakiintuneen liputuspäivän statuksen. Päivän suosion jatkuva kasvu ja nopea vakiintuminen suomalaisten merkkipäivien aateliin ovat osoitus siitä, että luonto on suomalaisille tärkeä, juhlan ja liputtamisen arvoinen.

On ainutlaatuista, että Suomen luonto saa oman liputuspäivänsä. Tämän kunniaksi toivotaan mahdollisimman monen taloyhtiön, viraston, kesämökin ja muiden lipputankojen omistajien nostavan lipun salkoon luonnon kunniaksi elokuun viimeisenä lauantaina. 

Luonnonsuojeluliiton muiden Uudenmaan yhdistysten luonnon päivän tapahtumia on nähtävissä tapahtumakalenterissa .

Lue lisää:   Liput salkoon Suomen luonnon kunniaksi! – Suomen Luonnon Päivä (suomenluonnonpaiva.fi)