Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Luonnonkukkien päivä Aleksis Kiven kodilla

Elina ja Sari Nurmijärven Luonnon infopisteellä

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää viettiin sunnuntaina 18.6.2023 Aleksis Kiven kodilla jo 20. kerran. Teemapäivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen. Nurmijärven Luonto ry järjesti tällä kertaa lapsille luontobongausta. 

Tutustumalla alueeseen pääsi myös Suomen luonnonsuojeluliiton Löydä 100 kasvia -haasteessa hyvään alkuun. Bongauksen välillä saattoi virkistäytyä Palojoen Kyläyhdistyksen pisteellä, jossa oli myynnissä vohveleita, juomia ym. pientä suolaista ja makeaa. Taaborin museot olivat auki ja niihin oli vapaa pääsy.

Kävijöitä oli yli 60, joista aikuisia noin 50 ja lapsia 12. Luontobingoa pelattiin, luonnonkukista juteltiin ja monet kävivät tutustumassa niittykukkakortteihin. Jotkut kertoivat ottavansa osaa Tunnista100kasvia -haasteeseen.

Nurmijärven Luonto on useiden vuosien ajan hoitanut museon suojeltua pihaniittyä perinteisin niittomenetelmin, jolla vähennetään alueen ravinteita ja suositaan köyhässä maaperässä viihtyviä kotoisia niittykasveja. Niityllä onkin runsaasti jo harvinaiseksi käyneitä luonnonkukkia, joita ennen saattoi nähdä lähes kaikilla tienpientareilla.

Luonnonkukkien päivä ensi vuonna uudestaan!

Suomen Luonnonsuojeluliitto on julkaissut Löydä 100 kasvia – haasteen, jonka myötä Suomen yleisimmät lajit tulevat tutuiksi. Haaste ohjaa kasvien löytämisen ja tunnistamisen riemuun sekä kannustaa kaikkia kasvimaailman ihmeellisyyksien pariin. Vähintään 25 lajia tunnistaneet voivat osallistua arvontaan ja jokainen kasveja tunnistanut voi halutessaan ilmoittaa havaintonsa yhteiselle kartalle. Käyhän siis ilmoittamassa havaintosi (1.3.- 31.10.2023) ja osallistu samalla arvontaan!

Täällä voit tutustua 100 Suomen yleisimpään kasviin ja niiden tuntomerkkeihin:
Tutustu kasveihin | Tunnista 100 Kasvia