Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Sitra haluaa suomalaiset puhumaan luonnon mo­ni­muo­toi­suu­des­ta

Topias Dean / Sitra

Luontoa katoaa ennen näkemätöntä vauhtia niin maailmalla kuin meillä Suomessa. Jotta voimme pysäyttää luontokadon, meidän on ryhdyttävä ripeisiin toimiin kaikilla tasoilla: poliittisessa päätöksenteossa, yrityksissä ja ihmisten arjessa. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra haluaa herätellä suomalaiset puhumaan luonnon monimuotoisuudesta. Sitran 14.2.2023 julkaistun luontomuistion ”Luonto turvaa taloutemme” näkökulmana on talouden ja luonnon kytkös. Sitran julkaisemaan muistioon on koottu talouden ja yhteiskunnan vaikuttajien kirjoituksia.

Valtiovarainministeriön kansantalousosaston päällikkö Mikko Spolander painottaa kirjoituksessaan, että luontopääoma hupenee, sillä kulutamme luontoa nopeammin kuin se uudistuu. ”Luontokadon eteneminen johtaa talouden ja julkisen taloudenpidon näivettymisen polulle ja vaarantaa tulevien sukupolvien hyvinvoinnin.”

Sitran muistio: Luonto turvaa taloutemme, Puheenvuoroja luonnon merkityksestä taloudelle ja yhteiskunnalle

Katso myös YLE Uutisten artikkeli 14.2.2023: ”Asiantuntijat Sitran raportissa: Ilman monimuotoista luontoa ei ole taloutta