Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Luonto Lainassa -viikon lasten työpaja

Nurmijärven Luonto ry ja Pääkirjasto järjestivät Luonto lainassa-viikon lasten työpajan Nurmijärven pääkirjaston Männistö-salissa lauantaina 11.2. klo 11-12. Saliin oli järjestelty kolme pöytäryhmää ja niillä oli värikyniä sekä piirustuspaperia. Esiintymislavalla reunalla oli esillä havuja, käpyjä, kantokääpä sekä pieni pala sammalta, joihin sai halutessaan tutustua tarkemmin. Osallistujat saivat halutessaan piirtää luontokuvia heti, tai sai ensin kuunnella luontotarinoita ja -runoja ja piirtää sen jälkeen. Lapsille luettiin aluksi Vuosi metsässä-kirjan Talvi-osasta, ja kuunnellun sekä kirjan kuvien pohjalta juteltiin talvisista luontohavainnoista. Tällä kertaa vain vanhin osallistuja halusi piirtää: hän piirsi hirvi- ja metsoaiheisen kuvan. Nuoremmat osallistujat halusivat vain kuunnella. Tapahtuma oli suunnattu yli 3-vuotiaille.

Tapahtumassa luettuja kirjoja:

I. Sokolov-Mikitov ja G. Nikolski: Vuosi metsässä
Irja Nikkinen ja Milla Koivunen: Kotimetsän paras kirja
Juha Laaksonen: Koko perheen luontoretki
Astrid Bergman Sucksdorff: Suurennuslasi
Ester Ahokainen: Kissankäpälä (runoja)


Neulasmetsissä, oksien alla
kostea sammal nukkuu.

Unisten purojen reunamalla,
maanteillä, metsissä oksien alla
huolen hiukkanen hukkuu.

(Helvi Juvonen: Tuhka ja sammal)