Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Kaksi uutta luon­non­suo­je­lua­luet­ta Lallinsuolle

Kuvituskuva / © Margareta Sundell

Iloisia uutisia Nurmijärven suoluonnolle ja asukkaille! Kuntaamme on perustettu kaksi uutta suojelualuetta.

Uudenmaan ELY-keskus on tehnyt suojelupäätökset soidensuojelun täydennysohjelman kohteina kahdelle Lallinsuon osalle: Ali-Labbartin luonnonsuojelualueelle (7,9 ha) ja Kylänperän luonnonsuojelualueelle (0,5 ha).

Kiitokset maanomistajalle, että suojelet ainutlaatuista suoluontoamme!

Lallinsuo koostuu kahdesta vesitaloudellisesti erillisestä keidassuosta. Eteläosassa on viettokeitaan piirteitä. Alueen keskiosa on heikosti muodostunutta kermirämettä, jonka ympärillä on rahka- ja isovarpurämettä. Suon reuna-alueilla on rehevämpiä lehto- ja ruohokorpia. Suon pohjoisosa on metsäkeidas, jossa on rahka-, tupasvilla- ja isovarpurämettä.

Ali-Labbartin luonnonsuojelualue on pohjoisemman suon eteläreunan rämettä ja turvekangasta. Kylänperän luonnonsuojelualue on pohjoisemman suon reunarämettä.