Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Taaborinvuorelle uusi luon­non­suo­je­lu-alue

Tervakoita Taaborilla

Nurmijärven Kivi-juhlat ry. kertoo tiedotteessaan, että Uudenmaan ely-keskus on tehnyt päätöksen uuden luonnonsuojelualueen perustamisesta Nurmijärvelle. Honkametsä-niminen luonnonsuojelualue sijaitsee Palojoen Taaborinvuorella Aleksis Kiven lapsuusmaisemissa. Maa-alueen pinta-ala on noin 1,4 hehtaaria, ja sen omistaa Nurmijärven Kivi-juhlat ry. Alue on jo ennen suojelupäätöstä merkitty maakuntakaavassa kulttuuriympäristön tai maiseman vaalimisen kannalta tärkeäksi alueeksi.

Nyt voimaan tulleiden rauhoitusmääräysten mukaan koko alueelta on kielletty muun muassa metsänhakkuu ja muut metsänhoitotoimet, kaikenlainen rakentaminen ja moottoriajoneuvoilla liikkuminen sekä kasvien ja eläinten vahingoittaminen. Alueella voi edelleen poimia marjoja ja tehdä luonnonsuojeluviranomaisten hyväksymän hoitosuunnitelman mukaisia toimenpiteitä.

Suojelualue ei kata koko Taaborinvuorta, joka on varsinkin kesäisin tärkeä teatteri- ja kulttuurikohde.

Asiasta kirjoitti Nurmijärven Uutiset 17.8.2022.