Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Mäntymäen asfalttiasema Palojoella käynnistyi

GRK Road Oy:n asfalttiaseman sijainti

Lehdessään 21.-22.5. Nurmijärven Uutiset kertoi GRK Road Oy:n Mäntymäen asfalttiaseman naapuruston pelkäävän kuinka voimakkaina ja kauas asfalttiaseman hajut tällä toimintakaudella alueelle levittäytyvät. GRK Road Oy:n Mäntymäen asfalttiaseman tuotanto alkoi tänä vuonna 9. toukokuuta.

Yrityksen avointen ovien tilaisuudessa toimitusjohtaja Mika Häkli kertoi kierrätysasfalttirouheen kuumentamiseen hankitusta erillisestä yksiköstä. Hänen mukaansa kyse on miljoonaluokan investoinnista. Uudistuksella tähdätään energian säästöön, päästöjen pienentämiseen ja hajuongelmista eroon pääsemiseen. Tuotantolaitoksen piippu on korotettu 24 metrin korkuiseksi ja kuumentamisessa polttoaineena käytetty kevyt polttoöljy vaihdettu kaasuun.

Muutokset eivät kuitenkaan vielä vakuuttaneet naapurustoa. Asfalttiasemalla 10. toukokuuta tehdystä päästömittauksesta ei vielä ole saatu tuloksia. 

Nurmijärven Uutisten artikkeli asiasta https://www.nurmijarvenuutiset.fi/paikalliset/4618042