Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Pohjois-Norjan rannikon kauneimmat retkikohteet

Nusfjord (kuva: Harri Ahonen)

Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen kertoi Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä Klaukkalan kirjastossa tiistaina 20.10.2020. Esitys kertoi Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista retkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähituntureista, upeista Vesterålenin ja Lofoottien saaristoista sekä tarunhohtoisesta Nordlandin rannikosta.

Luennolla syvennyttiin rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa oli lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä myös paikallinen retkeilykulttuuri. Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Harri Ahonen kertoikin luennolla asiatiedon ohessa tarinoita kohtaamisistaan matkoilla sekä lyhennelmän eräästä saagasta.

Tapahtuman järjestivät Klaukkalan kirjasto ja Nurmijärven Liikuntapalvelut.