Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

”Seitsemän veljeksen vaellusreitti tarjoaa mielenrauhaa”

Nurmjärven Uutiset, Keski-Uusimaa ja Aamuposti kertoivat heinäkuussa  Seitsemän veljeksen vaellusreitistä. Tänä vuonna onkin suomalaisen kirjallisuuden merkkiteoksen, Seitsemän veljeksen, juhlavuosi. Ennen Seitsemän veljeksen vaellusreitille lähtöä puhelimeen kannattaa lisätä puhelimesi sovelluskaupasta maksuton Nomadi-sovellus. Se toimii oppaana ja sen avulla saa lisätietoa matkan varrella vastaan tulevista kohteista.

Nomadi-sovellus toimii oppaana Seitsemän veljeksen vaellusreitillä Hyvinkään, Nurmijärven ja Tuusulan alueella. Koko vaellusreitti jatkuu Helsingin Rautatientorilla sijaitsevalle Aleksis Kiven patsaalle. Mobiiliopastetun reitin runsaassa 150 infopisteessä sovellus antaa tietoa alueiden luonnosta, kulttuuriympäristöistä ja palveluista. Reitin varrella on myös tarinoita Aleksis Kivestä ja katkelmia hänen tuotannostaan. Voit tutustua mobiilireittiin Citynomadin nettisivuilla .

Seitsemän veljeksen vaellusreitin yksi mainioista puolista on juuri se, että sitä voi kulkea pätkän kerrallaan. Reitin varrella on monta paikkaa, joihin voi saapua julkisilla ja jatkaa jalan. Matkaa voi tehdä oman kunnon ja mielenkiinnon mukaan. Jos kunto sallii, voi vaeltaa läpi koko reitin. Tai sitten voi valita itseään kiinnostavia kohteita ja käydä vain niissä. Reitin varrella on myös palveluita. Vesipullon saa täytettyä ja evästä ostettua monestakin paikasta.

Kuvat ja tekstit mobiiliopastukseen on tehty talkoilla. Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeen ja mobiilireitin tekemisen rahoitti Leader toimintaryhmä Emo ry ja hanketta hallinnoi ProAgria Etelä-Suomi ry / MKN Maisema. Nurmijärven osuudella talkoisiin osallistuivat Nurmijärven kunta, Palojoen kyläyhdistys, Rajamäen kyläyhdistys, Nurmijärven Latu ry ja Nurmijärven Luonto ry.

Paikallislehtien artikkelit voit lukea seuraavista olevista linkeistä:
– Nurmijärven Uutiset (14.7.2020)    https://www.nurmijarvenuutiset.fi/paikalliset/2336823
– Aamuposti (8.7.2020)  https://www.aamuposti.fi/paikalliset/2334292
– Keski-Uusimaa (9.7.2020)  https://www.keski-uusimaa.fi/paikalliset/2335406

Lisää Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeen toteutuksesta artikkelissa https://www.sll.fi/nurmijarvi/2019/09/23/seitseman-veljeksen-reitilla-hanke/