Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­riö nimitti uuden luontopaneelin

Kuva: http://luontopaneeli.fi

Ympäristöministeriö nimitti 21.4.2020 uuden luontopaneelin luonnon monimuotoisuutta koskevan päätöksenteon tueksi. Luontopaneelin puheenjohtajana jatkaa ekologian professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Paneelissa on yhteensä 16 jäsentä.

Luontopaneeli on riippumaton, tieteellinen asiantuntijaelin, joka edistää tieteen ja politiikan vuoropuhelua biodiversiteettipolitiikan suunnittelussa. Paneelin toimikausi on 1.5.2020–31.12.2023. Paneelin rahoitusta on uudelle toimikaudelle lisätty merkittävästi, jotta se voi entistä paremmin tarjota osaamistaan hallituksen tueksi.

”Luonnon köyhtyminen on aikamme merkittävimpiä haasteita. Tarvitsemme laadukasta ja ajantasaista tutkimustietoa sen ratkaisemiseksi,” sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen. Suomen luontopaneelista tulee nyt Suomen ilmastopaneelin kaltainen toimia, joka edistää tieteen ja politiikan vuoropuhelua. Suomen luontopaneelin rooli määritellään parhaillaan uudistettavana olevassa luonnonsuojelulaissa.

Lue lisää luontopaneelin sivuilta http://luontopaneeli.fi