Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Luento: Aleksis Kiven luontokohteet tänään

Näkymä Haukkaankalliolta

Keijo West piti luennon otsikossa mainitusta aiheesta Nurmijärven pääkirjastossa to 24.10. Luento oli katsaus Aleksis Kiven teoksissaan mainitsemiin luontokohteisiin. Akateemikot ja tutkijat ovat pohtineet Kiven kirjallisuudessa esiintyvien paikkojen nimiä ja niiden sijaintia. Näissä tutkimuksissa kohteita on haettu tieteellisesti tarkastellen. Myös tämän päivän kulkija voi luonnossa liikkuessaan yhdistää kohteita Kiveen ja hänen teoksiinsa, oman mielikuvituksensa avulla. Luennon tarkoituksena oli innostaa kuulijoita lähtemään luontoon seuraamaan kirjailijan jalanjälkiä. Tilaisuuden järjestäjänä oli Nurmijärven Opisto ja tapahtumapaikkana Nurmijärven pääkirjasto.