Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle

Kuva: Jani Sipilä / Greenpeace

Yli 60 000 suomalaisen allekirjoittama Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle 22.10.2019. Aloitteessa vaaditaan avohakkuiden lopettamista valtion metsissä. Siirtyminen jatkuvapeitteiseen kasvatukseen edistäisi sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa että luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämistä. Ensimmäiseksi aloite käsitellään lähetekeskustelussa täysistunnossa. Lähetekeskustelusta aloite etenee maa- ja metsätalousvaliokuntaan, joka tekee itsenäisen päätöksen siitä otetaanko aloite valiokunnan käsittelyyn.

Seuraa aloitteen etenemistä verkkosivulta Avohakkuut historiaan. Lue myös Nurmijärven Uutisten artikkeli Yli 60 000 suomalaista siirtäisi avohakkuut historiaan – eduskuntaa vaaditaan nyt tositoimiin sekä Luontoliiton artikkeli Metsähallitus kokeilee jatkuvapeitteistä kasvatusta