Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Seitsemän veljeksen vaellusreitin mo­bii­lio­pas­tuk­sen avajaiset

Nurmijärven osuuden avajaisia vietettiin la 12.10. Myllykoskella. Ohjelmassa oli makkaran paistoa ja reitin opastusta. Reitin mobiiliopastukseen pääsee lataamalla Nomadi-sovellus älypuhelimeen. Reitin avajaisia vietettiin myös Tuusulassa ja Hyvinkäällä saman päivänä, mutta eri kellonaikoihin. Seitsemän veljeksen vaellusreitti alkaa Helsingistä Aleksis Kiven patsaalta kulkien Vantaan, Tuusulan, Nurmijärven kautta päättyen Hyvinkään Sveitsiin. Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeessa tehtiin yhdessä alueen yhdistysten kanssa mobiilisisältöä reitin varrelle Hyvinkään, Nurmijärven ja Tuusulan alueille.

Reitin infopisteissä kerrotaan tietoa alueiden luonnosta, kulttuuriympäristöistä ja palveluista. Reitin varrella on myös tarinoita Aleksis Kivestä ja katkelmia hänen tuotannostaan. Reitti kulkee lehtomaisten rehevien metsien halki, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaissa kulttuuriympäristöissä. Vantaanjoki sivuaa reittiä useissa kohdissa.

Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeen ja mobiilireitin tekemisen on rahoittanut Leader toimintaryhmä Emo ry ja hanketta hallinnoi ProAgria Etelä-Suomi ry / MKN Maisema. Nurmijärven osuudella työhön ovat osallistuneet Nurmijärven kunta, Palojoen kyläyhdistys, Rajamäen kyläyhdistys, Nurmijärven Latu ry ja Nurmijärven Luonto ry. Katso Nurmijärven hankkeesta lisää artikkelista Seitsemän veljeksen reitillä -hanke.

Mediatiedote