Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Nurmijärven yhdistys

Nurmijärvi
Navigaatio päälle/pois

Seitsemän veljeksen vaellusreitin mo­bii­lio­pas­tuk­sen avajaiset

Nurmijärven osuuden avajaiset ovat la 12.10.2019 klo 13.00-15.00 Myllykoskella (Siippoontie 769, Nurmijärvi). Ohjelmassa makkaran paistoa (hanke tarjoaa makkarat sadalle ensimmäiselle) ja reitin opastusta. Reitin mobiiliopastukseen pääsee lataamalla Citynomadin Nomadi-sovelluksen puhelimeensa. Reiyin mobiilisovellus avautuu katseltavaksi ja ladattavaksi 12.10.2019 klo. 10.00. Reitin avajaisia vietetään myös Tuusulassa ja Hyvinkäällä saman päivänä, mutta eri kellonaikoihin. Katso tarkemmat tiedot Tuusulan ja Hyvinkään osalta Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten sivuilta tai Tuusulan facebook-sivulta.

Tervetuloa avajaisiin!                               Mediatiedote

Seitsemän veljeksen vaellusreitti alkaa Helsingistä Aleksis Kiven patsaalta kulkien Vantaan, Tuusulan, Nurmijärven kautta päättyen Hyvinkään Sveitsiin. Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeessa tehtiin yhdessä alueen yhdistysten kanssa mobiilisisältöä reitin varrelle Hyvinkään, Nurmijärven ja Tuusulan alueille.

Reitin infopisteissä kerrotaan tietoa alueiden luonnosta, kulttuuriympäristöistä ja palveluista. Reitin varrella on myös tarinoita Aleksis Kivestä ja katkelmia hänen tuotannostaan. Reitti kulkee lehtomaisten rehevien metsien halki, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaissa kulttuuriympäristöissä. Vantaanjoki sivuaa reittiä useissa kohdissa.

Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeen ja mobiilireitin tekemisen on rahoittanut Leader toimintaryhmä Emo ry ja hanketta hallinnoi ProAgria Etelä-Suomi ry / MKN Maisema. Nurmijärven osuudella työhön ovat osallistuneet Nurmijärven kunta, Palojoen kyläyhdistys, Rajamäen kyläyhdistys, Nurmijärven Latu ry ja Nurmijärven Luonto ry. Katso Nurmijärven hankkeesta lisää artikkelista Seitsemän veljeksen reitillä -hanke.