Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­kuk­ka­päi­vän retkellä Aholansaaressa vieraanamme Koillis-Savon luonnonystävät

Luonnonkukkapäivä 16.6 oli kaunis ja mitä parhain reikeilylle. Nilsiän luonn0nsuojeluyhdistys sai vieraakseen seitsemän luonnonustävää Koillis-Savon yhdistyksestä. Meitä nilsiäläisiä oli 5, joten runsaan kymmenen retkeläisen voimin tutustuimme aluksi Aholansaaren rikkaaseen niittykasvillisuuteen. Sen jälkeen siirryimme Luonn0nperintösäätiön rauhoitusmetsään, jossa kiersimme luontopolun myötäpäivään samalla tutustuen kasvillisuuteen, joka lehmaisissa metsissä on runsasta. Yhteensä löydimme noin 50 kasvilajia, jotka olivat lähes kaikki jo kukassa. Kesä on nyt ainakin kaksi viikkoa edellä aikataulustaan, mikä takasi hyvän tuloksen.

Luonnossa liikkuminen on juhlaa, jos avaa kaikki aistinsa ja suojeluhenkisyytensä yhdessä koettuun hiljaisuuteen. Luonnon temppeliksi voisi kutsua ikimetsää, joka on nyt kaikkien luonnonystävien saavutettavissa. Suojelumetsä kutsuu vaeltajaa polulle, joka henkii rauhaa, kauneutta ja arvaamattomia elämyksiä jokaisen liikkujan koettavaksi. Tätä hyvää me kaikki saimme kokea ja jakaa keskenämme.

Kiitos jokaiselle mukanaolijalle.

Alla kuvasarja retkeltä kertomassa jotain niillekin, jotka jättäytyivät pois retkeltä. Kaikki kuvat ovat Heikki Rannan (Koillis-Savon luonnonystävät) ottamia, josta lämmin kiitos Heikille.

Retkeläiset luonnonkukkapäivän pääaiheen, luonnonkukkien parissa.
Hyvämäen kesähuvilan ympäristössä on valtava niittykukkien runsaus ja väriloisto, johon tutustuimme kaikessa rauhassa lempeän auringon paisteessa.
Etualalla vuorikaunokki, jota esiintyy Aholansaaren niityillä runsaasti, joka voi tulevina vuosina levitä tavalla, joka vaatii torjuntatoimia.
Ikimetsän siimeksessä lehtomaisella kankaalla kiireettömyyden keskellä.
Katse ylös ja vanhan metsän koko olemus avautuu vaikuttavuudessaan.
Kun retkeläiset tuntevat nöyrää kiinnostusta luontoa ja luonnonkukkia kohtaan,on mukavaa jakaa tietoa ja kasvattaa lajituntemusta toinen toisiltaan oppien.
Ikimetsän lahopuun määrä on huomattaja ja suojelualueella on rikas kaapälajisto. Tässä koivupökkelöllä taulakääpiä.
Paavon Pirtin katoilla västäräkki ylimpänä kaikesta tervehtii retkeläisiä ja tarkka kameramies sen meille paljastaa.