Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Vie­ras­la­ji­tal­koi­den infotaulu tie­don­vä­li­tyk­seen

Kesän aina Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys järjestää lukuisia vieraslajitalkoita jättipalsamin ja lupiinin hävittämiseksi. Jotta tieto talkootapahtumista olisi aina ajantasalla ja helposti saatavilla kaikille asiasta kiinnostuneille, on järkevää laatia taulukko, josta helposti voi saada tarvittava tieto. Ohessa taulukko, joka täydentyy sitä mukaan, kun talkoot etenevät.

Päivä-

määrä,

Kello

Vastuu-
henkilö
Talkoiden aloituspaikka, aloitusaika ja työskentelypaikka Kesto

(t)

Osallis-tuja-

määrä

Huom.
3.6 16.00 Mauri Haapaniemen Pappilanjoesilta klo 16 3 6 Pitäjäläinen paikan päällä
4.6

8.00

Mauri Aholansaari, lähtö Sääskiniemestä laivalla klo 8, paluu klo 12 3 4 Aholansaari tarjosi lounaan.
13.6 Mauri & Arja Aholansaari, lähtö laivalla Sääskiniemestä klo 8, paluu klo 14

 

6 3 Ilmainen lounas Aholansaaresta talkoolaisille. Lounaan aikana satoi runsaasti ja ukkosti.
17.6 Tuula Haapaniemi Pappilanjoen silta klo 8 6 4 Työskentelyä myös vesitornin läheisyydessä.
26.6 Mauri Aholansaari, lähtö Sääskiniemestä klo 8, paluu klo 14 6 3 Kova helle, ilmainen lounas Aholansaaressa talkoolaisille.
1.7 Kirsti ja Sami Haapaniemessä Kirsti klo 8-11, päivällä Samin kanssa Yläahossa ja Säyneisissä Tapahtuma peruuntui koko päivän osalta runsaiden sateiden vuoksi.
2.7 Jouko Haapaniemi klo 8 6 3 Kuopion kaupungin kaksi palkattua työntekijää kaatoi siimaleikkureiden avulla tiheän lupiiniesiintymän Kalevantien varrelta juuri ennen Pappilanjoen siltaa.
8.7 Mauri Aholansaari, lähtö klo 8 Sääskiniemen laiturista 6 1 Kesäduunilaisten  piti tulla, mutta Ellen sairaana, joten Matildakin jäi pois.
11.7. Sami Aamulla kitkemisretki Säyneisiin, puolelta päivin vieraslajien torjuntaa Haapaniemessä 6 3 Matilda sairaana, Ellen työssä.
22.7 Sami ja Hanna Haapaniemessä, aloitus klo 8 6
23.7 Hanna

ja Mauri

Aholansaaressa, lähtö laivalla Sääskiniemen laivalaiturista klo 8 6 Aholansaari tarjoaa lounaan.
5.8 Sami 3
6.8 ?

Toivottavaa olisi, että jokainen johtokunnan jäsen voisi ottaa ainakin yhden työpäivän (6 t) vastuulleen.

 

Pyritään myös saamaan jäsenistöstämme vastuunkantajia nuorten työpäiville.

Talkootapahtumissa on aina mukana myös kesätyöntekijämme Matilda Spice ja Elle Tervonen. Heidän työpäivänsä pituus on 6 tuntia. Pyritään pitämään tunneista kiinni ja totutellaan siihen, että työ vaatii myös ponnisteluja. Jos kuitenkin Matildalla ja Ellellä puhti loppuu, on mahdollista, että tunnit tehdään täyteen jonain toisena päivänä.

Talkoissa on Matildalla ja Ellellä työkaluna heiluriharat, jotka tehostavat ja helpottavat vieraslajien torjumista. Samoin tytöillä on työkäsineet ja suojalasit. Ellei toisin ole sovittu, työkaluja, käsineitä, osallistujalistoja ym. talkoisiin liittyvää säilytetään Tiaisten huvimajassa (Laitilantie 21) , johon ne myös talkootapahtuman jälkeen palautetaan.

Talkoiden vastuuhenkilö pitää kirjaa talkoisiin osallistuneista.  Lista täytetään aina talkoiden alussa. Se toimii samalla dokumenttina vakuutusta vastaan, jos tapahtuisi jokin vahinko. Valmiita lomakkeita saa Maurilta.

Vastuuhenkilö hankkii myös juotavaa. Suositus on vichy tai kivennäisvesi. Sokeripitoisia juomia vältetään.  Kuittia vastaan voi laskuttaa yhdistystä. Omat eväät aina mukaan.

Tarkoitus olisi tehdä yhteistyötä nilsiäläisten kanssa (jäsenemme, omakotiasukkaat, kesämökkiläiset, yhdistykset jne.), jolloin voidaan jakaa vastuuta muiden aikuisten kanssa.

Pitäjäläinen tekee kesätyöprojektistamme jutun, jossa tuodaan esille mahdollisuus kutsua meitä torjumaan vieraslajeja. Edellytyksenä on, että talkoisiin osallistuu myös apua saava taho.

Taulukko täydentyy tietojen osalta kaiken aikaa. Mauri päivittää taulukkoa sitä mukaan, kun uutta informaatiota ilmenee. Taulukko on kaiken aikaa nähtävillä kotisivuillamme kaikille asiasta kiinnostuneille, samoin FaceBook -sivuillamme ja WhatsAppissa johtokunnan sisäiseen tiedottamiseen. Ilmoittakaa Maurille uusi tieto aina, kun sellaista ilmenee. Näin taulukko on aina ajan tasalla. (p.050 464 5458)