Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

NLY:n kesätyöpaikat

Yhdistykseemme haki kesätyötukea ”Keäduuni OP:n piikkiin” kahdelle nilsiäläiselle nuorelle. Työ tulee olemaan vieraslajien kitkemistä eri puolilla Nilsiän taajamaa, jota työtä olemme jo yhdistyksenä tehneet useana kesänä talkoovoimin. Yleisimmät vieraslajit Nilsiässä ovat jättipalsami ja lupiini.

Kuvassa jättipalsamia kukassa, jota kasvaa runsaasti Haapaniemessä. NLY on jo kolmena kesänä kitkenyt tätä vieraslajia ja työ jatkuu vielä ainakin ensi kesänä.

Saimme Osuuspankilta palkkatukea yhden nuorelle, josta kovasti iloitsimme. Johtokunta piti pari viikkoa sitten kokouksen, jossa asiaa käsittelimme ja pohdinnan jälkeen päätimme palkata toisen nilsiäläisen nuoren NLY:n piikkiin. Näin nuoria on kaksi ja on huomattavasti mukavampaa nuorille työskennellä yhdessä kuin yksinään. Tosin vastuukysymysten vuoksi nuorten kanssa työskentelee aina vähintään yksi aikuinen.

Kesätyöntekijät on nyt valittu ja valinnasta heille tiedotettu.

Työ tulee sijoittumaan vieraslajien kasvun etenemisen ohjaamaan kesäkuukausille siten, että keskimäärin jokaisessa kuussa on 2-3 työpäivää. Mukana on varmasti kaksi tuttua kohdetta viime kesältä. Toinen Haapaniemessä ja toinen Aholansaaresa. Tulemme kesän alussa tiedottamaan nilsiäläisille vieraslajihankkeesta ja olemme varautuneet tulemaan apuun myös sellaisille kohteille, jossa maanomistaja on itse mukana talkoissa ja samalla sitoutuu poistamaan vieraslajit omalta maaltaan. Laki vieraslajeista (2015) edellyttää kiinteistön omistajan huolehtimaan vieraslajien hävittämisestä. NLY haluaa muistuttaa tästä lain pykälästä ja pieneltä osaltaan olla auttamassa lain täytäntöönpanoa.

Tavataan ensi kesänä iloisessa talkoohengessä vieralajien parissa. Näiltä sivuilta löytyy tarkempaa tietoa talkoista lähempänä ajankohtaa.

Tervetuloa innokkaat mukaan talkootapahtumiiin.

Johtokunta