Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Nilsiän joulumarkkinat marraskuun lopun pakkaspäivänä

Meillä niitä on. Talvilintujen elämän pitimiksi kauralyhteitä. Pistäydy taloon ostoksille, Laitilantie 21. Soittaakin voit ja varata: p.0504645458.

Hinta 5 €/KPL tai 10 € 3kpl.

Tosissaan teimme töitä Marttojen joulumyyjäisten eteen. Talkoot Ari Ruuskasen kaurahalmeessa, lyhteet kuivumaan Sami Rissasen navetaan pariksi kuukaudeksi ja lyhteiden pussitustalkoot päivää ennen myyjäisiä. Odotukset korkealla.

Lyhteitä tuli kaksi isoa pahvilaatikollista arviolta noin 80. Kun myyntipäivä 25.11 koitti, oli tuhti talvi saapunut ja lyhteille varmasti käyttöä keltasirkkujen parvissa.

Oli meillä myyjäisissä muutakin myytävää, oli Liiton kalenteria, hupparia, paitaa ja purnukkaa. Mutta päätavoite oli myydä lyhteitä ja tehdä myyjäisvieraiden parissa jäsenhankintaa. Molempia tehtiin ja juttua piisasi.

Nilsiän Marttojen joulumyyjäisissä kauralyhteitä ja muuta luonnonsuojelumateriaalia myymässä Kirsti Taattola, Tuula Hara ja Mauri Tiainen.
Jäsenhankintaa joulumyyjäisissä tekemässä Tuula Hara ja Mauri Tiainen. Kohteenamme on erityisesti Nilsiän nuoret, joita pyrimme saamaan mukaan toimintaamme. Jäsenhankintaa on hyvä tehdä aina, kun olemme rantautuneet ihmisten pariin.

 

Lopputulos NLY:n näkökulmasta oli myyntituloa 51.35 €. Lähes sadasta lyhteestä myytiin 14  hintaan 5 € kpl. Myymättä jäi suurin osa. Oliko kaikki vaivannäkö turhaa? Vai onko lohtuna se, mitä puheenjohtajamme Sami juuri viestitti: ”Hyvä että oltiin mukana tapahtumassa. Se on näkyvyyttä kuitenkin.”

Tämä näkökulma lohduttaa ja siihen on uskominen.

Siksi ei saa antaa periksi, vaikka huvimajassa lumisateelta suojassa on noin 70 lyhdettä. ON VIELÄ OTETTAVA UUSI HAASTEE VASTAA. Laitettava Toriin ja Nilsiän Puskaradioon myynti-ilmoitukset. JA ENNEN JOULUA KOETTAA MYYDÄ KAUPPOJEN EDESSÄ JOULUMIELISILLE KAUPAN ASIAKKAILLE  LINTULYHTEITÄ.

Me saamme lyhteet ihmisten pihoille linnuille apua tuomaan kylmää talvea vastaan.

Kaikki  kääntyy aina valoksi!