Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Nilsiän taiteiden juhlassa 18.8 mukana myös NLY

Sieninäyttelytelttamme ympärillä oli ajoittain runsaasti sienistä kiinnostuneita ja näyttelypöytämme oli varsin edustava oppia tuntemaan uusia sieniä.

Tänäkin vuonna Nilsiän  Taiteiden juhlat oli menestys niin niin yleisön kannalta kuin NLY:n sieninäyttelyn järjestämisen osalta. Näyttelyämme kävi parin tunnin aikana katsomassa pitkälti yli sata sienistä innostunutta ja Soili Kuusela, Jouko Holopainen ja Mauri Tiainen saivat kovasti olla äänessä tehdessään sienivalistusta yleisön parissa. Näyttelyn sieniä oli enemmän kuin vuosi takaperin, arviolta lähes sata.

Sää suosi tapahtumaa. Ilta-aurinko paistoi somasti, väkeä paljon liikkeellä ja hyväntuulisuus leijaili kaikkialla. Oli riemastutavaa tavata ihmisiä, jotka tuntisvat kiinnostusta sieniä kohtaan. Ajankohta tapahtumalle – elokuun puoliväli – oli jopa parempi kuin elokuun loppupuoli, joka on aikaisemmin ollut tapahtuman ajoitus. Edelleen  sieniä on metsässä mukavasti ja voi välittömästi hyödyntää mahdollisesti näyttelystämme saatuja oppeja.

Näyttelyn sienet olivat kerätty tapahtumapäivän aamuna Pisalta ja erilaisia sienilajeja oli teltan ympäri asetetuilla pöydillä lähes sata.

Myös yhdistyksemme srtand-up oli edustavasti esillä (yllä olevassa kuvassa vasemmalla) kertomassa, mihin organisaatioon kuulumme ja mistä webbiosoitteesta meidät löytää. Siitä osoitteesta löytyy myös tämä tapahtumakuvaus.

Myrkyllisten sienien pöydän ympärillä johtokuntamme jäsenet Soili Kuusela ja Jouko Holopainen yleisön kanssa keeeskustelemassa ja samalla sienitietoa jakamassa.

Painopiste valistuksessamme oli luonnollisesti ruokasienet ja niiden käyttö. Mutta samalla jaossa oli myös jäsenhankintalomakkeita ja esitteitä SLL:n toiminnasta. Muutamat ihmiset niitä ottivat mukaansa. Toivottavasti joku myös päättää kokemansa innoittamana liittyä joukkoomme.

Ja se vaarallisin ja puhutuin tappavan myrkyllinen valkokärpässieni tyylikkäästi lautasella varoittamassa sienestäjiä sienen kaikesta käytöstä.