Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Tiilikkajärven yövaellus 27.-28.5.2023

Kovasti retkeä mainostettiin, mutta h-hetkellä lauantai aamuna meitä oli vain kaksi lähdössä vaeltamaan Tiilikkajärven kansallispuiston laajennusosaan Pumpulikirkon luonnonsuojelualueelle: yhdistyksen puheenjohtaja Sami Rissanen ja sihteeri Mauri Tiainen sekä Samin Piko koira.

Retki alkoi Metsäkartanolta, jonka pihapiiristä kansallispuiston laajennusosa alkaa. Vaelsimme Konttipuron vartta Pumpulikikrkolle ja siitä edelleen Pumpulilammen kautta Pankalammelle, jossa myös yövyimme. Lauantai iltana ja sunnuntai aamuna kuljeksimme ikimetsissä ilman rinkkoja ja ihailimme näkemäämme, eläydyimme aarnimetsien lumoon, hitaasti edeten ja välillä istuen hiljaa kuunnellen luonnon ääniä ympärillä. Kiire oli poissa. Mielenkiintoisimpia kohteita kuvasimme ja tässä muutamia kuvia kertomassa retkikohteistamme. Kvat puhukoon puolestaan.

Pankalammen laavulla nukutun yön jälkeen, Sami laavussa ja Mauri teltassa. Yö oli viileä, lämpötila lähellä nollaa ja Sami lämmittelee nuotion äärellä.

 

Kuvassa Konttipuro solisee rotkolaakson pohjalla, maasto hyvin vaikeakulkuista, sammaleita kivien päällä.

 

Vaellusreittimme kulki Pumpulilammen vieritse. Suo lammen ympärllä saranevaa.

 

Pumpulikirkon luonnonsuojelualueella Pankalammen itäpuolella metsät äärimmäisen luonnontilassa. Puut suurikokoisia ja hyvin vanhoja.

 

Aihkipetäjä läheltä kuvattuna, runko kilpikaarnainen ja palokärjen koloja täynnä. Männyllä Ikää vähintäin 300 vuotta.

 

Piko-koira Maurin kanssa kaatuneen jättiläishaavan luona. Haapa on kaatuessaan vienyt mukanaan kaksi suurta kuusta. jotka jääneet haavan alle. Haavan rungon läpimita noin 3 m.

 

Palasimme takaisin Metsäkartanolle sunnuntaina noin klo 14 ja siellä meitä odotti lounas, jonka yhdistys tarjosi.