Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

LIN­NUN­PÖNT­TÖ­TAL­KOOT PÄÄTÖKSEEN PÄÄSIÄISEN AIKAAN.

Se oli luja rutistus. La 8.4 oli vuorossa kevään 2023 toiset talkoot linnunpönttöjen parissa. Talkoisiin lähti mukaan neljä yhdistyksemme jäsentä – Sami Rissanen,  Tuula Hara, Jouko Holopanen ja Mauri Tiainen. Määrämittaan sahattuja pöntöaihioita oli lähes 50 ja luja tavoite oli saada päivän aikana kaikki pöntöt kasaan. Päivä oli keväisen lämmin ja tuntui mukavalta yhdessä aloittaa pönttöjen kasaaminen Sami Rissasen kotipaikalla Yläahontellä Konttimäessä.

Kevään 2023 linnunpönttätalkoot Sami Rissasen luona Konttimäellä.

Urakka olikin aikaavievämpi kuin mitä alussa tuntui. Aloitimme klo 10 ja lopetimme vasta klo 18.00. Sisukkuudella ja Samin vanhempien evästykellä kahviteluineen ja ruokatarjoluineen  kuitenkin jaksoimme. Lopussa tuntui tavattoman hyvältä, kun kaikki pöntöt olivat pakattu Joukon peräkärryyn. Työ oli näin saavuttanut asetetun tavoitteen. Kiitos kaikille mukana mukana olleille ja erityiskiitos vielä Seija Rissaselle erinomaisesta ruokapalvelusta.

Nyt pöntöt odottavat pääsyä lopulliseen paikkaansa, luonnon helmaan  lintujen pesäpaikoiksi. Talvi on takanapäin ja monet meistä ovat koko talven ruokkineet pikkulintuja lintulaudalla. Ne yksilöt, jotka ovat talvesta hengissä selvinneet, vuorostaan ovat innolla aloittamassa pesintää ja siihen me voimme tuoda uuden apumme. On hienoa päästä seuraamaan pesän rakentamista pönttöön ja myöhemmin poikasten ruokintaa. Tähän tarpeeseen yhdistyksemme on nyt tarjoamassa valmiita pönttöjä.

Tule hankkimaan pihallesi pönttö tai useampikin. Myös lahjaksi linnunpönttö on hieno idea. Pönttöjä löytyy pikkulinnulle ja telkälle. Pienten pönttöjen hinta on 10 € ja telkän pönttö 30 €. Tulot menevät kaikki yhdistyksemme toiminnan tukemiseen. 

Pönttöjä on myynnissä kolmessa eri paikassa eli Nilsiän keskustassa, Valkeisenkylällä ja Konttimäessä seuraavissa osoitteissa:

Mauri Tiainen, Laitilantie 21, puh. 050 464 5458

Jouko Holopainen, Valkeisenkylä 117, puh. 040 090 0759

Sami Rissanen, Yläahontie 50, puh. 050 491 5870

Soittele ja varaa pöntöt, mitä tarvitset ja sovi hakuaika.

Valmiit pöntöt pitkän talkoopäivän jälkeen peräkärryyn asetettuna.. Kuvassa talkoolaiset Sami Rissanen ja Mauri Tiainen,