Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Tiilikkajärven kansallispuiston laajennus hyväksyttiin eduskunnassa 15.2.

Eduskunta on hyväksynyt 15.2  lain Rautavaaran ja Sotkamon kuntien alueella sijaitsevan Tiilikkajärven kansallispuiston laajentamisesta. Laki tulee voimaan 1. kesäkuuta.

Tiilikkajärven kansallispuistoon liitetään yhteensä noin 3 768 hehtaaria valtion omistuksessa olevia maita Rautavaaran kunnassa Tiilikan, Pumpulikirkon, Löytynsuon–Maamonsuon ja Haravalehdon Natura 2000 -alueilta sekä Ylä-Keyritty-järven pohjoispuolelta.

Vuonna 1982 perustetun kansallispuiston pinta-ala on tällä hetkellä noin 3 452 hehtaaria.

Pohjois-Savon liiton mukaan uudet alueet täydentävät Tiilikkajärven kansallispuistoa edustavalla suo- ja metsäluonnolla ja vaikuttavilla geologisilla esiintymillä.

Tämä on hieno uutinen meille. Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys on ollut ajamassa Tiilikan kansallispuiston laajennusta pitkään. Luovutimme mm. kesällä 2021 silloiselle ympäristöministerille Krista Mikkoselle Kuopiossa vetoomuksen kansallispuiston laajennuksen puolesta ja jo silloin ympäristöministeri sanoi vahvasti puoltavansa Tiilikan laajentamista. Syksyllä 2022 yhdistyksemme laati seikkaperäisen lausunnon, jossa vahvasti puolsimme laajennusta Tiia Kampmanin laatimaaMaster Plan -suunnitelmaa mukaillen. Suurin osa tehdyistä lausunnoista olivat laajennuskelle myönteisiä.

Rautavaaran kunnan ja Pohjois-Savon liiton myönteiset kannat varmasti eniten vaikuttivat siihen, että Tiilikkajärven kansallispuiston laajennus on nyt saanut lain voiman. Iloitsemme myös suuresti, että laajennus ulottuu Rautavaaran Metsäkartanolle saakka ja että Metsäkartanosta tulee varmasti kansallispuiston pääomastuskekus.

Asiasta reportoi ensimmäisenä Pitäjäläinen ja heti perään YLE. Voit katsoa YLEn  uutista klikkaamalla TÄSTÄ.

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys on merkinnyt tämän vuoden toimintasuunnitelmaansa vaellusretken laajentuvaan Tiilikan kansallispuistoon. Retki on tarkoitus tehdä toukokuussa yöretkenä Metsäkartanolta käsin. Ole kuulolla ja lähde mukaan. Palataan asiaan myöhemmin huhti-toukokuussa  jäsenkirjeen myötä.