Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Tiilikan kansallispuiston laa­jen­nus­suun­ni­tel­ma edennyt hallituksen käsittelyyn

Helsingin Sanomien mukaan Suomen hallitus on käsitellyt yleisistunnossaan torstaina 17.11 Tiilikkajärven kansallispuiston laajennusta ja hyväksynyt Ympäristöministeriön laajennussuunnitelman pienin muutoksin. Lakiesitys on menossa eduskuntaan ensi vuoden keväällä ja laajennus astuisi voimaan kesäkuun alussa 2023. Meille äärimmäisen tärkeä asia näyttää etenevän ja haaveesta on tulossa totta. Yhdistyksemme loppukesällä tekemä lausunto laajennuksesta toteutuu pienin muutoksin.

Tiilikan kansallispuiston pinta-ala kasvaa hallituksen tekemän päätöksen mukaan aluksi 24.4 neliökilometriä, ja myöhemmin ensi vuonna 13.3 neliökilometiä Tornatorta lunastettavilla mailla, jolloin puiston pinta-ala yli kaksinkertaistuisi 34 neliökilometristä lähes 68 neliökilometriin. Mennen syksyn lausuntokierroksella Metsähallitus yritti omassa lausunnossaan leikata pois laajennuksesta jatkuvan metsänkasvatuksen koealueitaan, mutta tämä saatin suurimmaksi osaksi estettyä.

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys on merkinnyt ensi vuoden toimintasuunnitelmaansa vaellusretken laajentuvaan Tiilikan kansallispuistoon. Retki on tarkoitus tehdä toukokuussa yöretkenä Metsäkartanolta käsin. Ole kuulolla ja lähde mukaan. Palataan asiaan ensi vuoden puolella jäsenkirjeen siivittämänä.

Ohessa HS:n lehtileike kertomassa hallituksen päätöksestä.

Helsingin Sanomissa 19.11 ollut lehtijuttu Tiilikan kansallispuiston laajennussuunnitelman etenemisestä Suomen hallituksen käsittelyyn ja esittelyyn eduskunnalle.