Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Lin­nun­pönt­tö­tal­koot maaliskuussa 2021

NLY on jo monena keväänä järjestänyt linnunpönttöjen tekotalkoot. Olemme tehneet eri kokoisia pönttöjä eri lintulajeille ja myyneet sitten pöntöt sopuhintaan. Olemme näin pieneltä osalta helpottaneet lintujen pesintää niin pihapiirissä kuin metsissä ja rannoilla.

Tänä vuonna talkoot alkoivat pönttöjen määrämittaan sahaamisella. Pönttöaihioita syntyi useita kymmeniä tiaisille, kirjosiepolle, kottaraiselle, leppälinnulle, telkälle ja helmipöllölle. Sen jälkeen toisena päivänä oli vuorossa pönttöjen kokoaminen, lentoaukon kairaaminen ja kiinnitysnarujen asettaminen.

Talkoisiin paikalle saapui myös YLE:n paikallisradiosta toimittaja Petri Julkunen. Petri teki talkoistamme radionauhoitteen, joka lähetetään myöhemmin alueuutisissa  ja osti samalla muutaman pöntön.

Pönttöjen lisäksi olemme rakentamassa erilaisia hyönteishotelleja, joita voi ripustaa pihalle ja puutarhaan helpottamaan myös hyönteisten kuten pistiäisten, perhosten ja kukkakärpästen lisääntymistä.  Hyönteishotelleja on erilaisia ja niiden hinta on 10 €.

Valmiita pönttöjä ja hyönteishotelleja voi ostaa kuka tahansa ja samalla tukea NLY:n toimintaa. Pönttöjen hinnat ovat 10 € pienet pöntöt, 15 € keskikokoiset ja 30 € suuret telkälle ja pöllöille tarkoitetut pöntöt. Pönttöjä voi tiedustella yhdistyksen sihteeriltä Mauri Tiaiselta p. 0504645458 tai Raimo Lipposelta p.0503051716 tai Sami Rissaselta p 0504915870.

Linnunpönttötalkoiden valmista satoa Sakari Pentikäisellä 28.3.2021