Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Sieninäyttely Nilsiän virastotalolla

Yhdistyksemme pyrkii lisäämään luonnontuntemusta sekä jäsenistömme keskuudessa että myös nilsiäläisten parissa. Luonnontuntemus vahvistaa ihmisten suojeluhenkisyyttä ja  mahdollistaa luonnon antimien hyötykäytön kestävän kehityksen mukaisesti. Sienet ovat monelle hyvä  syy lähteä luontoretkelle ja sienten kerääminen ja säilöminen on kaikin tavoin terveellistä toimintaa. Näiden hyvien periaatteiden vahvistamiseksi Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys järjesti  sieninäyttelyn, joka pidettiin la 29.8 Nilsiän virastotalolla.

Keskikesä heinäkuussa näytti, että tulossa olisi erinomainen sienisyksy. Mutta toisin kävi. Heinäkuun loppupuoli ja elokuu olivat vähäsateiset ja siksi sienikausi ei vastannutkaan odotuksia. Mutta saimme kuin saimmekin näyttävän sieninäyttelyn aikaan. Näyttelymme koostui 56 sienilajista, joista sai kattavan käsityksen Nilsiän tämän  hetken sienitilanteesta. Näyttelyymme kävi tutustumassa kolmen tunnin aikana parikymmentä ihmistä. Enemmänkin olisi hyvin mahtunut käymään, mutta lieneekö korona toppuutellut ihmisten tuloa.

Syksyn sieninäyttelymme sienisatoa Nilsiän virastotalolla 29.8