Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Niitto- ja ha­ra­voin­ti­tal­koot Tiilikan kan­sal­lis­puis­tos­sa 2020 onnistuivat hyvin

Kesän 2020 niitto- ja haravointitalkoot on viety onnistuneesti päätökseen. Talkoita varjosti aluksi sateiset säät ja talkoopäiviä piti vaihtaa tilanteeseen nopeasti reagoiden. Niittotalkoot järjestettiin pe 31.7 ja haravointitalkoot ma 3.8.

Niittotalkoisiin osallistui 9 aktiivista luontoihmistä, joista suurin osa oli jäseniämme. Heinän niitimme viidellä raivausahalla ja saman tien haravoimme heinän kasoihin, jotka sitten odottivat kolme päivää, kunnes toistamiseen kävimme paikan päällä siirtämässä heinäkasat pois niityltä metsän reunaan. Haravointitalkoissa mukana oli viisi aktiivista luonnonsuojelijaa.

Työkalut siirrettiin veneellä venevalkamasta Tiilikan autiolle, mikä helpotti huomattavasti talkoiden toteuttamista. Heinää leikatessamme jätimme muutaman kohdan niittämättä pörriäisten ravintovarastoksi loppukesän ajaksi.

Talkoot luovat aina talkoohenkeä ja yhdistävät ihmisiä. Työn lomassa pidimme iloisia eväistä nauttimisen hetkiä Koirakiven laavulla. Käytössämme oli myös Uiton kämppä saunoineen ja niittotalkoissa myös lämmitimme rantasaunan ja kävimme saunomisen ohella uimassa. Osa talkoolaisista kävi myös poimimassa lakkoja ympäröiviltä soilta. Ja lakkoja todella löytyi. Kuljetukseen molemmilla talkooreisuilla käytimme kimppakyytiä, jolloin kustannukset pysyivät pieninä.

 

Perinteiset talkoomme
Tiilikan aution niittotalkoot 31.7.2020
Tiilikan kansallispuiston talkoot 2020
Niitetty heinä haravoitiin kasoihin ja siirrettiin pressujen avulla pois niityltä metsän puolelle.
Talkoiden jälkeen ansaittu lepo Tiilikkajärven rannalla
Niitto- ja haravointitalkoot 2020 saatettu päätökseen ja työn jälkeen aika levolle luonnonrauhan saattelemana.

 

Yhdistys haluaa kiittää kaikkia talkoissa mukana olijoita. Toive olisi, että voisimme jatkaa hyvää talkooperinnettä ja että yhä useampi jäsenemme voisi osallistua tähän toimintaan. Näin rakennamme keskinäistä luottamusta ja yhteyttä, mikä antaa lisäpontta muuhunkin toimintaamme. Samalla tuemme yhdistyksen taloutta.

Kiitos myös Metsähallitukselle, joka luottaa meihin yhteistyökumppanina.