Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Luon­to­kuk­ka­päi­vän retki Alasiikajärven Mäkiharjun luonnonniityille

Koronaepidemian pahin vaihe on vihdoin ohi ja alkaneen kesän kukoistava luonto avautuu eteemme. Tämän kohtaamiseen voit tulla osalliseksi lähtemällä mukaan luontokukkapäivän retkellemme Alasiikajärven Likolahdelle. Sieltä löytyvät suojellut niityt, joita hoidetaan korostaen niittykasvilajien monimuotoisuutta. Olennainen hoitomuoto on niittyjen niittäminen heinäkuussa, jolla estetään suurikokoisten kasvien tulo paikalle samoin kuin niittyjen metsittyminen.

Retkelle lähdetään kimppakyydeillä Nilsiän torilta la 13.6 klo 11.00. Retki kestää noin kolme tuntia. Liikumme rauhallisesti niityillä ja etsimme niityltä kasveja ja pyrimme nimeämään ne.

Eväät on syytä ottaa mukaan. Jos päivä on aurinkoinen eikä edellisenä yönä ole satanut, pärjää hyvin lenkkikengillä. Muutoin on hyvä ottaa saappaat mukaan. Lintujakin määritämme, joten kiikareille on myös käyttöä.

Tervetuloa kaikki retkestä kiinnostuneet mukaan, niin jäsenemme kuin ei-jäsenemmekin.

luonnonkukkapäivän retki 2020
Retkeläisiä evästauolla Likolahden Mäkiharjun niityillä 13.6.2020
Niityn väriloisto hurmaa!
Kuvasta löytyy kurjenpolvea, puna-ailakkia, sinivuokkoa, metsäkurjenpolvea, koiranputkea ym, jotka yhdessä antavat upean väriloiston.

Kukkaretki Likolahden Mäkiharjun niityille onnistui oikein hyvin. Sää oli aurinkoinen kuten tänä kesänä lähes joka päivä. Niitty oli tulvillaan kukkivia kasveja, joita kilpaa bongasimme ja yhdessä tutkimme. Mieleenpainuvaksi retki muodostui hetkellä, kun Sami Korhonen, yksi retkeläisistä löysi niityltä ketoneidonlukon, harvinaisen itiökasvin. Retki siis se antoi, mutta myös otti, kun eräs retkeläisistä hukkasi kasvillisuuden sekaan aurinkolasinsa. Sitkeästä  etsinnästä huolimatta lasit eivät löytyneet.