Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

KEVÄTRETKI RAUTAVAARAN ALA-LUOSTAN PEIPOSPURON KOHISEVALLE

Yhdistyksemme kevään toimintaan on merkitty luonto- ja linturetki Peipospuron Kohisevan putouksille. Koronan vuoksi yhdessä tapahtuva retki on pitänyt peruuttaa, mutta jälleen soveltaen retki on mahdollista toteuttaa. Yhdistyksen sihteeri kävi toteamassa olosuhteet sillä suunnalla äitienpäivänä 10.5 ja omakohtainen kokemus osoitti keliolot vielä hankaliksi: lunta metsäautitiellä ja kelirikko hyvin paha. Auton pyörät oli upota pehmeään tien pintaan.

Pitää siis vielä odottaa viikko pari, mutta sen jälkeen kohde kutsuu kävijöitä. Idea siis on, että toukokuun loppupuolella, kesäkuussakin jokainen voi halutessaan mennä käymään kauniissa luontokohteessa, jonne on matkaa Nilsiän keskustasta noin 40 km.

Paikka on siis kuuluisa Peipospuron porrasmaisista askelmistaan, jossa vesi vaahtoaa ja ryöppyää muodostaen kohisevan kosken. Ohessa on tarkempi kuvaus paikasta ja sijainnista, ajo-ohjeet ja kolmen minuutin video kertomassa, mistä on kyse.

Retki paikan päälle onnistuu parhaiten kumisaappain. Metsäautotieltä on vielä lähes kilometrin kävely paikan päälle. Retkelle on syytä ottaa eväät mukaan.

Hyvää retkipäivää

Video Peipospuron Kohisevasta