Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

MITEN KORONAVIRUS VAIKUTTAA KEVÄÄN TOIMINTAAMME?

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistyksellä oli 15.3 kevätkokous, joka tuli juuri ja juuri pidettyä ennen Suomen sulkeutumista koronaviruksen vuoksi. Kokous pidettiin suunnitelmien mukaisesti. Alussa vieraamme Olli Turunen puhui monipuolisesti Hiilipörssistä ja soiden ennallistamisesta. Paikan päällä kokouksessa oli myös Pitäjäläisen toimittaja ja lähiaikoina Ollin esitelmästä tulee paikallislehteen yhteenveto. Kokouksemme loppupuolella käsiteltiin sääntömääräiset asiat eli hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus ja päätettiin viime vuoden tileistä ja vastuuvapaudesta.

 

Tulevasta toiminnasta voidaan jo nyt sanoa, että huhtikuun 6. päivänä vesiaiheinen näyttely Nilsiän kirjastossa jää avaamatta ja pitämättä. Kirjasto on kiinni ja suuremman ihmisjoukon kokoontuminen on kiellettyä. Tosin olemme parhaillaan työstämässä näyttelyä ja jos suinkin mahdollista, näyttely pidetään Simolassa kotiseutumuseolla ensi kesänä.

 

Linnunpönttötalkoot suunnitellussa muodossa Olli Kakkisen verstaalla myös peruuntuu, mutta Juha Ullgren on sahannut pönttötarpeet ja johtokunnan aktiivijäsenet kokoavat ne kotonaan, jolloin pöntöt valmistuvat ja niitä voidaan myydä yksitellen. Pönttöjä on myynnissä Juha Ullgrenin, Raimo Lipposen ja Mauri Tiaisen kotona maaliskuun loppupuolelta lähtien. Käykää kyselemässä.

 

Toukokuussa suunniteltu kevätretki Peippospuron Kohisevalle Rautavaaran Ylä-Luostaan toteutetaan, jos olosuhteet sen sallivat.

 

Samoin vaateliaampi retki Sodankylän elokuvajuhlille (juhlat 10.-14.6) ja vaellusretkelle Lapin luontoon yhdistettynä luonnonkukkaretki Lapin kasveista on tarkoitus järjestää, jos elokuvajuhlat voidaan vain pitää. Majoituspaikkoja on jo tiedusteltu. Tässä vaiheessa on aika tiedustella jäseniltämme ja muiltakin kiinnostusta retkeä kohtaan. Jos olet innostunut lähtemään retkelle, ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin Mauri Tiaiseen. Todennäköisesti matka tehtäisiin henkilöautoilla.

 

Heinäkuussa vuorossa olisi sitten vieraslajitalkoita Nilsiässä ja tärkeänä toimintamuotona Tiilikan kansallispuiston niitto- ja haravointitalkoot heinäkuussa. Talkoista on sovittu Metsähallituksen kanssa ja niillä on suuri merkitys yhdistyksemme taloudessa, koska Metsähallitus maksaa talkoista meille 1000 euroa.

 

Heinäkuun talkoista tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

 

Toivon kärsivällisyyttä maamme poikkeusoloja kohtaan, joustavaa sopeutumista, annettujen ohjeiden noudattamista ja kaikesta huolimatta valoisaa, aurinkoista kevättä.

 

Mauri Tiainen

yhdistyksen sihteeri