Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Ha­ra­voin­ti­tal­koot Tiilikan autiolla 14.-15.8.2019

Heinäkuun 8. päivänä Metsähallituksesta otettiin yhteyttä Nilsiän luonnonsuojeluyhdistykseen. Asia koski Tiilikan kansallispuiston Tiilikan aution niityn haravointia. Metsähallitus tarjosi urakkaa meille. Tehtävänä oli talkoilla hoitaa haravointi korvausta vastaan. Työ piti tehdä viikon sisällä.

Olisiko meillä näin lyhyellä varoitusajalla mahdollista homma hoitaa? Tarjouksen arvoa paransi mahdollisuus saada työstä pysyvä tulonhankintapa yhdistykselle, jota aina vaivaa rahapula. Hienoa sekin, että ylipäätään Metsähallitus otti meihin yhteyttä.

Pienellä varoitusajalla yhdistyksen hallitus kutsuttiin koolle. Hallituksen päätös: otetaan työ vastaan, jos saadaan riittävästi talkoolaisia kasaan. Pikaisesti laadittiin jäsenille sähköpostia, jossa suoraa kysyttiin halukkuutta lähteä talkoisiin. Lähtijöitä ilmaantui sen verran, että työ otettiin vastaan.

Haravointitalkoot
Haravointitalkoot Tiilikan aution niityllä 16.8

Keskiviikko aamuna 14.8 ajoimme Tiilikan kansallispuistoon Sammakkotammelle, josta 4 km kävely Tiilikan aution niitylle. Mukaan lähti 6 talkoolaista. Päivä oli ihana, aurinko paistoi ja haravointi huikaisevan kauniilla niityllä perinneympäristössä mieluisaa. Illalla saunoimme ja majoituimme Uiton kämpällä. Yöllä sitten satoi rankasti ja sade jatkui seuraavaan aamuun. Poudan koittaessa läksimme uudelleen niitylle työtä jatkamaan. Siirsimme läpimärkiä heiniä pressulla metsänlaitaan.  Iloksemme talkooporukkaan liittyi vielä 4 hengen lisävahvistus ja työ eteni kuin leikiten kokeneitten käsien kautta.

Niityn kaadetun heinän keruuta
Niitetyn heinän keruuta pressun päälle poiskuljesta varten

Iltapäivällä työ oli valmis ja tyytyväinen talkooporukka paluumatkalla. Talkootapahtuma kaikkineen oli niin innostava kokemus mukanaolijoille, että yksituumaisesti päätimme jatkaa talkoita seuraavana kesänä, jos vain Metsähallitus meitä työhön pyytää. Halukkuutta oli myös heinän niittämiseen,  jos urakasta päästään yksimielisyyteen.