Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Jatkuvan met­sän­kas­va­tuk­sen ilta 2.11.2018

Metsän jatkuva kasvatus on nousemassa tärkeäksi metsänhoidon menetelmäksi, jossa pääajatuksena on pitää metsä jatkuvapeitteisenä. Nykyinen metsälakimme vuodelta 2014 sallii tämän. Jatkuvassa metsänkasvatuksessa metsää uudistetaan yläharvennuksella noin 20-30 vuoden välein. Metsämaata ei missään vaiheessa muokata.

Näin metsä toimii myös parempana hiilensitojana sekä elävään puumassaan että maaperään, mikä on luonnonmukainen hiilen sitomisen menetelmä taistelussa ilmastomuutosta vastaan.

Suomen luonnonsuojeluliitto myös ajaa voimakkaasti tämän metsänhoitomenetelmän yleistymistä.

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys järjesti asiaa käsittelevän yleisötilaisuuden 2.11.2018 Nilsiässä. Vieraanamme oli metsäasiantuntija Pekka Lehmonen Arvometsä oy:stä. Tilaisuus oli onnistunut ja paikalla olleet metsänomistajat saivat perusteellisen käsityksen uudesta tavasta hoitaa metsiään.

Pekka Lehmonen
Pekka Lehmonen puhumassa metsien jatkuvasta kasvatuksesta Nilsiässä 2.11.2018, kuva Mauri Tiainen