Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Mäntsälän yhdistys

Mäntsälä
Navigaatio päälle/pois

Tal­vi­lin­tu­las­ken­nat

27.12.2021 toteutettiin Ohkolan talvilintulaskenta. Sää oli aurinkoinen ja pakkasta oli parikymmentä astetta. Laskennassa havaittiin 648 yksilöä, jakautuen 23 lajiin. Runsain laji oli keltasirkku 118 yksilöllä, toisena pikkuvarpunen 99 yksilöllä, kolmantena talitiainen ja tikli 72 yksilöllä. Aivan laskennan viimeisellä minuutilla pellon yli lensi hiirihaukka. Lajia ei olekoskaan ennen tavattu vuonna 1966 aloitetuissa Ohkolan talvilintulaskennoissa. Lintujen lisäksi näimme pari oravaa ja useassa eri paikassa metsäkauriita. Suurimmassa laumassa oli yhdeksän metsäkaurista.

28.12.2021 tehtiin Kotojärven talvilintulaskennassa, jota on tehty vuodesta 1978. Sää oli pilvinen ja puolen päivän aikaan sateli hieman luntakin. Pakkasta oli vähemmän kuin eilen, -10 -asteen hujakoilla. Laskennassa havaittiin 125 yksilöä ja 17 lajia. Kolme runsainta lajia olivat talitiainen, 42 yksilöä, sinitiainen, 37 yksilöä ja käpytikkoja 9 yksilöä. Tulos oli tavanomainen tuolla reitillä tällaisena pakkastalvena, kertoi Olli. Yksi orava istui puussa heti alkureitistä, muita nisäkkäitä ei nähty.

Laskennassa olivat mukana pitkäaikaiset lintuharrastajat Olli Elo ja Jorma Ulmanen, mukana allekirjoittanut oppimassa ja kuvaamassa.

-Riitta Virtanen