Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Mäntsälän yhdistys

Mäntsälä
Navigaatio päälle/pois

Mäntsälän ilmastolukupiiri

Ilmaston­muutos muuttaa kaiken. Vai muuttaako? Ja ennen kaikkea: miten sen kanssa elämme?

Ilmastolukupiirit ympäri Suomen haastavat suomalaiset lukemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan ilmasto- ja luontokriisin.

Mäntsälän kirjaston ja Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen yhteinen ilmastolukupiiri tuo yhteen kiehtovimmat kirjat ja antoisimmat keskustelut.

Suljettuna ryhmänä toimivaan lukupiiri tuli täyteen nopeasti, eikä lukupiiriin oteta uusia jäseniä. Lukupiirin vetäjinä toimivat Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksestä Satsa Orajärvi ja Riitta Virtanen, yhteyshenkilönä Mäntsälän kirjastosta on Mikko Jaakonsaari.

Aloitamme valtakunnallisella osuudella ma 18.1.2021 klo 18 verkossa, tähän osuuteen ovat terveulleita muutkin kuin lukupiiriin ilmoittautuneet. Aloitustapahtuman juontaa erikoiskirjastovirkailija Henriika Tulivirta. Paneelikeskustelussa ilmastonmuutoksen ja kirjallisuuden yhteyttä pohtivat mm. tietokirjailija ja toimittaja Juha Kauppinen, kirjailija Emma Puikkonen sekä Lasten ja nuorten säätiön asiantuntija Sara Peltola. Tilaisuuden musiikkivieraana on Matti Johannes Koivu. Tule mukaan verkon välityksellä – olitpa jo mukana ilmastolukupiireissä tai kiinnostunut aiheesta. Facebook-liveä voi seurata oheisesta linkistä, vaikka ei olisi rekisteröitynyt Facebookiin  https://fb.me/e/TNr10T9k

Jatkamme yhteisen aloituksen jälkeen klo 19 oman lukupiirin esittäytymiskierroksella. Ensimmäistä kirjaa, Juha Kauppisen Monimuotoisuutta, käsittelemme ma 25.1.2021 klo 18.00-19.30. Tämän jälkeen lukupiiri kokoontuu seuraavasti: 22.2., 22.3.,19.4. ja 17.5. klo 18.00-19.30 koronarajoituksista riippuen joko verkossa tai kokoontuen kirjastoon. Näille kerroille kirjavalinta tehdään vetäjien esivalitsemista kirjoista, jotka edustavat eri tyylilajeja. Valtakunnallinen lopetustapahtuma on alustavasti la 22.5.2021.

Kaikille avoimia facebook-tapahtumia on kevään 2021 aikana, seuraa tapahtumia.

Lukupiirien taustalla Greenpeace, Helmet-kirjastot Lukukeskus, Suomen kirjastoseura, Martat ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri.