Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Koillis-Savon luonnon­ystävät

Kuva: Heikki Ranta

toimintaa luonnonystävänä

Koillis-Savon luonnonystävät ry on toiminut vuodesta 2008 Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen alueella edistääkseen luonnonsuojelua ja hillitäkseen ilmaston muutosta.  Yhdistys järjestää yleisötilaisuuksia,  talkoita, retkeilee luontokohteissa ja luonnonsuojelun kannalta kiinnostavissa kohteissa. Yhdistys kuuluu  Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiriin ja Luonnonsuojeluliittoon.

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Koillis-Savon
luonnonystävät ry

  • [email]
  • puheenjohtaja Tuula Muranen 0440331678

Ajankohtaista

Niittotalkoot

Jo useamman vuoden ajan on yhdistys talkoillut metsähallituksen suojelemalla niityllä. Kahdesti kesässä olemme niittäneet ja siirtäneet niitokset metsän puolelle. Näin pyritään estämään rehevöitymistä ja alue pysyy karuna alustana alueen harvinaisillekin kukille. Tänä kesänä heinäkuussa niitty olikin kauniina kukkamerenä tarjoten ruoka-aitan kukkien mettä käyttävälle eläimistölle.

Lue lisää

Oletko istunut änkyrimadon päällä?

Lämmin loppukesän päivä. Sanko on jo puolillaan mustikkaa. On  aika ottaa kahvit termoskannusta. Lakkakin kypsyy ja  puolukkasadosta näyttää tulevan runsas. Metsämättäälle istahtaessa itikat kiusaa mutta myös takapuolen alla  kuhisee elämää.  Esim noin 1000 petopunkkia, 5000 änkyrimatoa ja 1 000 000 sukkulamatoa. Jos olet istahtanut mättäälle, olet siis istunut änkyrimadon päällä.

Lue lisää

Retki umpihankeen.

20. helmikuuta kävimme tutustumassa Luonnonperintösäätiön suojelualeisiin Tuusniemellä.  Hanki kantoi hyvin viisi henkistä lumikengillä ja metsäsuksilla liikkuvaa joukkoamme.

Lue lisää