Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Koillis-Savon yhdistys

Koillis-Savo
Navigaatio päälle/pois

Koillis-Savon luonnon­ystävät

Kuva: Heikki Ranta

toimintaa luonnonystävänä

Koillis-Savon luonnonystävät ry on toiminut vuodesta 2008 Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen alueella edistääkseen luonnonsuojelua ja hillitäkseen ilmaston muutosta.  Yhdistys järjestää yleisötilaisuuksia,  talkoita, retkeilee luontokohteissa ja luonnonsuojelun kannalta kiinnostavissa kohteissa. Yhdistys kuuluu  Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiriin ja Luonnonsuojeluliittoon.

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Koillis-Savon
luonnonystävät ry

  • [email]
  • puheenjohtaja Tuula Muranen 0440331678

Ajankohtaista

Niitto- ja haravointitalkoot.

Alunperin lauantaiksi sovitut talkoot siirrettiin seuraavalle päivälle sateisen kelin vuoksi.  Kaikille mukaan ilmottautuneille siirto kävi ja kymmenen hengen porukalla saatiin rehevämmältä osuudelta kasvusto niitettyä ja siirrettyä metsän laitaan. Näin pyritään estämään niityn rehevöityminen ja turvattua kukkaloiston jatkuvuus.

Lue lisää

Jättiputken torjuntaa ja korvasieniä.

Lapiot olalla kävimme taasen taistoon lauantaipäivä 27. toukokuuta jättiputkia vastaan.   Sääkin oli sopivan viileä työskennellä kun jättiputkien kanssa on syytä varautua hanskoin ja  pitkähihaisin puseroin.

Lue lisää

Pönttötalkoot

Lauantaina 23.4. kokoontui Eliaksen verstaalla pönttötalkoiden merkeissä kymmenen reipasta tekeväistä. Materiaalia oli kukin haalinut mahdollisuuksien mukaan kierrätys mielessä. Esimerkiksi reijän vahvikkeena on mm. vanhan lumikolan pohjaa.

Lue lisää