Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Kirkkonummen yhdistys

Kirkkonummi
Navigaatio päälle/pois

Lausunto Bjönsinmäen ase­ma­kaa­vaeh­do­tuk­ses­ta

Kotisutumuseon muistokivi Tinanpuistossa. Kuva: Laura Räsänen

”Kirkkonummen ympäristöyhdistys katsoo, että paikka palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä on erinomainen korkealle kerrostalorakentamiselle. Alueen rakennustehokkuus voisi olla korkeampikin, mutta Furugårdin kulttuuriympäristön suojelu asettaa rajoituksensa myös sen lähialueelle, kaavassa tämä on ratkaistu tyydyttävästi.”

”Yhdistys katsoo, etta Suomelanpolku on riittava reitti Tinanpuiston lapi eika kaavakartassa siirretyn Tina-Stugan ja Gamla-Tinan museoalueen muistokiven itapuolitse suuntautuvaa kevyenliikenteenreittia pida rakentaa. Tina-Stugan vanhan pihapiirin jaannokset, komistuvat tammet ja mahdolliset muinaisjaannoksetkin sailyvat paremmin, kun se jatetaan rakentamatta. Koilliseen suuntautuva kevyenliikenteenreitti oikaisisi matkaa muutaman kymmenen metria, mutta jakaisi kapean metsakaistan kahtia tehden pienesta metsikosta pelkkaa reuna-aluetta.”