Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Kirkkonummen yhdistys

Kirkkonummi
Navigaatio päälle/pois

Lausunto Tolsanjärven asemakaavan val­mis­te­luai­neis­tos­ta 

Tämä metsä jäisi rakentamisen alle suunnilleen keskelle risteystä Västeråsin metsässä. Kuva: Laura Räsänen

Kirkkonummen ympäristöyhdistys näkee, että rakentamisen harkittuun lisäämiseen Tolsan palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien lähellä on perusteita ja mahdollisuuksia.  Lisärakentamisessa on kuitenkin syytä tunnistaa luontoarvojen huomioinnin asettamat rajoitukset paremmin kuin esitetyssä luonnoksessa. Västeråsin metsään ei tule avata uusia rakentamisalueita ja Peuramäenkummun rakentamisalueita tulee supistaa. Näiden vastapainoksi voitaneen muiden rakennuspaikkojen rakennustehokkuutta lisätä harkiten. Tollsträsket -kosteikon (Tolsanjärvi) SL varausta on tarpeen laajentaa.
Koko lausunto.