Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Kirkkonummen yhdistys

Kirkkonummi
Navigaatio päälle/pois

Tullandet

Tullandetin kuvassa näkyvät metsät Porkkalassa ovat kunnan omistuksessa. ELY-keskus olisi valmis maksamaan niiden suojelusta METSO-rahaa. Kuva: Laura Räsänen

Porkkalannimen länsipuolella on Tullandetin monipuolinen ulkoilu- ja virkistysmetsä. 8 hehtaarin alue kuuluu Porkkalan virkistysaluekokonaisuuteen. Tulldent kuviokartoilla. Tullandetiin pääsee helposti suojelualueen parkkipaikalta ja sen aktiivisesta retkeilykäytöstä kertovat selkeät polut.
Yhdyskuntatatekniikan lautakunnalle menevässä ehdotuksessa esitetään edelleen hakkuita Tullandetin.

Tullandet: kuvio 1754 Gloetilta tuleva polku.

Kaksi kannasta yhdistää Mjölandetin ja Tullandetin, kahden pitkän merenlahden lisäksi niiden välissä on Gloet-lampi. Glodettin lähimmät alueet on luokiteltu luonnonarvo- ja suojelumetsäksi. Hakkuita esitetään kuitenkin kuviolle 1754, joka alkaa alle 50 metrin päässä Gloetista.

Tullanundet kuvon 1754 suuria mäntyjä kuvolta 1755 nähtynä.

Kuvion 1754 on vanhapuustoisen havumetsäkuvion harvennukselle ei ole esitetty mitään ulkoilun tarpeista lähtevää perustetta ja vaikea sellaista olisi löytääkään.

Tullandet, Mjöland kuvio 1752.

Tullandet, Nedergård-niminen kiinteistö, eli kuviot 1750-1756 on monipuolista vanhapuustoista metsää alavammilta kohdin kuusivoittoista sekametsää vanhoine mäntyineen ja ylempänä karu kalliometsä syytä nostaa kokonaisuudessaan arvometsähoitoluokkaan (C5) tai luokitella luonnonarvo- ja suojelumetsäksi.

Tullandet kuvio 1756: Polku kallion alla.

Lisäksi huomautimme, että kuvion 1751 kuviotietojen lisätietokohtaan on jäänyt harvennusesitys, jota ei siis ”hakkuut” tai ”hoitotyöt” aineistoissa ole ja se on tarpeen poistaa. Asiaan on kiinnitetty huomiota jo luonnosvaiheen kommentissa.

Tullandet, Mjöland kuvio 1751.

Kaikki sivun kuvat on ottanut Laura Räsänen, ne aukeavat klikkaamalla suurempina ja ovat käytettävissä tästä asiasta tiedotettaessa, kun kuvaajan nimi mainitaan.