Ouran retki 13.5.2023
–
Ouraluodon linnusto kiinnosti retkeläisiä. Kuva: Esko Rotola-Pukkila Vanhan sanonnan mukaan Merikarvialla, ja etenkin Ourassa, on sata aurinkoista päivää enemmän kuin sisämaassa. Tämä on helppo uskoa, sillä Keurusseudun Luonnonystävien retkeä Merikarvian…


Vanhan sanonnan mukaan Merikarvialla, ja etenkin Ourassa, on sata aurinkoista päivää enemmän kuin sisämaassa. Tämä on helppo uskoa, sillä Keurusseudun Luonnonystävien retkeä Merikarvian Ouraluoto-saarella sää suosi. Aurinko paistoi ja tuulta ei juurikaan ollut.
Innokasta lintujen tarkkailua
Retkeläisistä usea näki ensihavainnon lintulajista (vuodis) ja muutama sai eliksen eli ensihavainto oman elämän aikana. Päivän aikana havaitsimme seuraavat 45 lintulajia:
LAJILISTA: kyhmyjoutsen, laulujoutsen, merihanhi, valkoposkihanhi sinisorsa, haahka, telkkä, isokoskelo, tukkakoskelo, kuikka silkkiuikku, merimetso, merikotka, Buteo sp, varpushaukka meriharakka, tylli, punajalkaviklo, kuovi, pikkukuovi, merikihu, naurulokki kalalokki, harmaalokki, merilokki, selkälokki, kalatiira lapintiira, haarapääsky, räystäspääsky, luotokirvinen niittykirvinen, västäräkki, leppälintu, kivitasku pensastasku, hernekerttu, pajulintu, tiltaltti, varis, peippo, pensaskerttu, korppi ja tukkasotka.

Kivitasku ja lapintiira ovat Ouran saariston tyyppilajeja. Kuvat: Esko Rotola-Pukkila

Kuva: Jukka Kuusisto
Lisää retkikuvia löytyy linkistä: Jouni Vatasen kuvat