Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Keski-Karjalan luonto

Keski-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Keski-Karjalan Luonto

Keski-Karjalan Luonto on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys. Toimimme Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven kuntien alueella. Jäseniä meillä on 112

Toimintakalenteri Liity joukkoon

Kuva: Kari Antikainen

Toimintamuotojamme ovat

 

toimintaa-scaled.gif

Kuva: Tupu Vuorinen

Suomen luononsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piiri ry

Keski-Karjalan Luonto ry

  • [email]
  • 040 218 3305‬
  • Pitkälammentie 30, 82600Tohmajärvi

Ajankohtaista

Lasten kanssa luontoon!

Ei voi olla totta! iloitsi neljävuotias huomatessaan tatteja sammaleisessa maassa. Hän poimi yhden ja nuuskutteli sitä. Korissamme oli kaikkiaan neljä tattia. Suuri riemu ei vaatinut suurta saalista!

Lue lisää

Ilmastotoimet vaativat sisua

Kaikki me tunnemme suomalaisen sisun. Jokainen kokee sen eri tavoin. Jollekin se on ennemmin fyysinen kuin henkinen voimavara, toiselle molempia. Sisun avulla saamme asioita aikaan, ja se auttaa meitä jaksamaan vaikeinakin aikoina. Sisututkija Emilia Lahti kuvaa sitä ytimelliseksi voimaksi.

Lue lisää

Laidunelämä – monen lajin aarreaitta

Päivä on helteinen ja kaunis. Haarapääskyt syöksähtelevät ravintoa etsien. Luonnonkukat kukoistavat. Kuuluu puheensorinaa. Siellä on joukko alastomia, auringon ruskettamia ihmisiä. He syövät niityn antimia ja tekevät tarpeitaan hyönteiset seuranaan. He ylläpitävät luonnon monimuotoisuutta.

Lue lisää

Kärsimys luonnossa on elämää

Valoisa alkukesän yö, kimalainen juo mettä tuomen kukalta, sorainen hiekkatie tärisyttää pyöräilijää. Sinisuohaukka liitelee pellon yllä, kunnes se iskee terävät kyntensä saaliiseen. Ohitse vilahtaa talousmetsää, asuttuja ja autioita taloja. Ukkonen jyrähtää, ja sydämeni hypähtää.

Lue lisää