Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kauniaisten yhdistys

Kauniaisten yhdistys
Navigaatio päälle/pois

Kauniaisten ympäristöyhdistys tekee monipuolista työtä paikallisluonnon ja ympäristön hyväksi.

Torholan luola sijaitsee Lohjalla Kuva: Tage Lampén

Keitä olemme?

Grankulla miljöförening-Kauniaisten ympäritöyhdistys rf on vuonna 1974 perustettu kaksikielinen yhdistys. Tällä hetkellä jäseniä on noin 100. Yhdistyksen säännöissä todetaan, että ”yhdistyksen tarkoitus on toiminta-alueellaan vaalia luontoa ja ympäristöä ja herättää kiinnostusta niihin”. Toisin sanoen pidämme tärkeänä, että luonto- ja ympäristöarvot huomataan ja huomioidaan, ja että luonnosta nauttiminen mahdollistetaan. Hyvin hoidettu lähiympäristö ja luonto lisäävät hyvinvointia!

Miten toimimme?

Ympäristöyhdistys tekee monipuolista työtä saavuttaakseen säännöissään asetetut vaatimukset. Yhdistys järjestää vuosittain luontoretkiä kiinnostaviin ja näkemisen arvoisiin paikkoihin, sekä lähellä että pidemmän matkan päässä. Viime vuosina mm. Torholan luola, Söderskärin majakka, Torronsuon kansallispuisto sekä Kauniaisten Kasavuoren metsä ovat olleet retkikohteina. Retket ovat avoinna myös ei-jäsenille; löydät seuraavat retket kohdasta Tapahtumat sekä seuraamalla paikallislehti KaunisGrania!

Teemaillat ovat myös välillä kuuluneet yhdistyksen toimintaan. Esitelmiä on pidetty esimerkiksi lepakoista ja jätehuollosta. Tähän liittyen yhdistys on vieraillut Vantaan Energian jätteenpolttolaitoksella tutustuakseen jätteenpolttoon ja kaukolämmön tuotantoon.

Ympäristöyhdistys pyrkii lisäksi vaikuttamaan kaupungin ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa esityksin ja kirjelmin. Tällä tavoin yhdistys haluaa varmistaa, että kaupunki säilyttää puistoja ja luontoalueita viihtyvyyden lisäämiseksi sekä luonnon monimuotoisuuden ja hiilinielun säilyttämiseksi. Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton; ympäristökysymyksiä voidaan edistää puolueesta riippumatta. Voit tutustua yhdistyksen toimintasuunnitelmaan kohdasta Toiminta.