Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kymenlaakson piiri Kaakkois-Kymen yhdistys

Kaakkois-Kymi
Navigaatio päälle/pois

Kaakkois-Kymen yhdistys

Suomen luonnonsuojeluliiton Kaakkois-Kymen yhdistys on yksi SLL:n Kymenlaakson piirin kolmesta paikallisyhdistyksestä. Edistämme luonnon- ja ympäristönsuojelua omalla toimialueellamme, johon kuuluvat Hamina, Virolahti ja Miehikkälä.

Lue lisää toiminnastamme Tapahtumatkalenteri

Kuva: Itäinen Suomenlahti. Marja Viisas

TAPAHTUMIA

Tapahtumia meillä on ollut tänä vuonna normaalia vähemmän pandemian vuoksi.   Loppuvuodeksi vielä kaavailimme retkeä Metso-metsään, mutta sekin siirtyy ensi keväälle.  Vuosikokoksen järjestämme vuoden vaihteessa ja siihen kutsumme kaikkia jäseniämme.  Siitä ja muista mahdollisista saat tietoa seuraamalla  tätä sivustoa tai Facebook sivuamme
Kannattaa katsoa myös Kotkan seudulla toimivan  Meri-Kymen tapahtumat. Olet tervetullut heidänkin mahdollisille retkilleen. Yhdistystemme tapahtumiin ja retkiin voivat osallistua kaikki, myös ei-jäsenet.

Lue menneistä tapahtumista Luontoretket, Tapahtumat ja tilaisuudet, Kunnostamis- ja ennallistamistalkoot, Luonnon edunvalvonta – sivuilta

AJANKOHTAISTA

Allekirjoita kansalaisaloite ja auta Suomi irti turpeesta
Suomen luonnonsuojeluliitto on käynnistänyt kansalaisaloitekampanjan turpeen energiakäytön lopettamiseksi. Kansalaisaloitteemme tähtää lakimuutokseen, jolla lopetetaan turpeen energiakäyttö vuoteen 2025 mennessä. Kansalaisaloitteeseen on kerättävä kuuden kuukauden kuluessa 50 000 kannatusilmoitusta, jotta aloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn keväällä 2021. Nimiä kerätään 19.2.2021 asti.Lisätietoja kampanjasta osoitteessa www.irtiturpeesta.fi. Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa verkossa kansalaisaloite.fi -palvelussa tai paperisella kannatusilmoituksella (tulostettava pdf). Paperiset kannatusilmoitukset toimitetaan Luonnonsuojeluliiton keskustoimistolle osoitteeseen: Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Itälahdenkatu 22 b A, 00210 Helsinki.     Allekirjoita kansalaisaloite tästä.

Mielipidekirjoituksemme akkumateriaalitehtaasta
Yhdistyksemme kommentoi  paikallislehti Reimarissa  5.8.2020 lehden aiempaa kirjoitusta Haminan mahdollisesta akkumateriaalitehtaasta. Lue kirjoituksemme Akkumateriaalitehdas uhka vai mahdollisuus?  Luonnon edunvalvonta -sivulta.

Lupiinien torjunta huomattu
Lupiinien torjuntamme Haminan Meltin luonnonsuojelualueella on herättänyt huomiota. Lue artikkeli Reimari-lehdessä 16.6.2020 vuosia kestävästä talkootyöstä.

SLL Kymenlaakson piiri

SLL Kaakkois-Kymen yhdistys ry

  • [email]
  • 050 4101 420 sihteeri, 0500 913 944 puheenjohtaja
  • Käy myös Facebook-sivuillamme www.facebook.com/kaakkoiskymenluonto/