Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Roskariihi viiden vuoden ikään

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen ylläpitämä Facebook-ryhmä Roskariihi täytti eilen viisi vuotta!

Roskariihessä puidaan ympäristön siisteyteen liittyviä asioita ja jaetaan roskankeruukokemuksia kuvin sekä tekstein.

Ryhmässä pyritään havaitsemaan ja ennaltaehkäisemään roskaamista, tiedottamaan roskaantuneista paikoista, järjestämään siistimistalkoita luontoympäristöön sekä seuraamaan julkista keskustelua roskien luonnolle aiheuttamista uhista.

Lenkkeilyn ja roskankeruun yhdistävän ploggausharrastuksen toivotaan ryhmäkeskustelujen myötä saavan lisäsuosiota Savonlinnan seudulla ja myös laajemmin.

Roskariihessä toimitaan kestävän kehityksen hengessä luonnon hyvinvoinnin puolesta kierrätys ja lajittelu ohjenuorana.

Roskariihi-ryhmä perustettiin osana YTY – ympäristötekoja yhteisöllisesti -hanketta, joka oli Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry:n toteuttama ja rahoitettu Asukasloikka Savonlinna – seuraava askel -hankkeen tuella.

YTY toimi Savonlinnan kaupunkikeskustan alueella 1.5.-30.9.2019.

Lämmin kiitos kaikille ryhmän jäsenille kiinnostuksesta yhteisten ympäristöjen hyväksi toimimiseen. Jatketaan samalla aktiivisella linjalla niin kauan kuin on roskaantumisasioista muistuttamiselle tarvetta. Toivotaan valoisampaa ja vaarattomampaa tulevaisuutta luonnolle ja ihmiskunnalle sen osana!

Kuvassa maastosta kerätyistä juomatölkkien jäänteistä muodostettu rauhanmerkki, joka tehtiin Maailman ympäristöpäivän tapahtumassa Savonlinnan Koululahden asukaspuistossa 5.6.2022.

Teksti ja kuva: Tiina Pulkkinen